Επικαιρότητα

Ένα πρωτοποριακό και καιτονόμο έργο στο λιμάνι της Σύρου

Κοινωνία 04/12/2016 12:28
Ένα πρωτοποριακό και καιτονόμο έργο στο λιμάνι της Σύρου

Ένα πρωτοποριακό και καιτονόμο έργο το οποίο "γεννήθηκε" από μία πρόταση ενός πολίτη, του Παναγιώτη Κουλουμπή και υλοποιήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο, εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο λόγος για την αίθουσα αναμονής "ΗΠΙΟΝΗ"¨που βρίσκεται στο χώρο του λιμανιού και μπορεί να φιλοξενεί πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο κλπ) και οι οποίοι αναμένουν την άφιξη του πλοίου.

Η συγκεκριμένη αίθουσα εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο Β' παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου, κ. Μαραγκού, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κ. Κοσμά, καθώς και πολλών δημοτικών συμβούλων, μελών του δ.σ του Λ.Τ, υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Κοσμάς στο syrostoday.gr, έκανε λόγο για ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο για πρώτη φορά λειτουργεί σε λιμάνι της χώρας και έχει ως αποδέκτη τις ευπαθείς ομάδες του νησιού, αλλά και των επισκεπτών.

Όπως σημείωσε η ιδέα γεννήθηκε από τον Παναγιώτη Κουλουμπή και αμέσως έγινε πράξη από τις υπηρεσίες του Λ.Τ, τις οποίες και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως. Επίσης, ευχαρίστησε και το μέλος του δ.σ, κ. Κανάκη ο οποίος δώρησε δύο πίνακές του, οι οποίοι κοσμούν τον χώρο. Ο κ. Κοσμάς αναφέρθηκε και στη λειτουργία του χώρου, ο οποίος θα ανοίγει μετά από πρόσκληση των ευπαθών πολιτών, οι οποίοι προτίθεται να ταξιδέψουν.

Για το καινοτόμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο λιμάνι της Σύρου, έκανε λόγο και ο Δήμαρχος, κ. Μαραγκός, ο οποίος μέσω του syrostoday.gr, ευχαρίστησε το Λιμενικό Ταμείο για τις προσπάθειες αναβάθμισης του λιμανιού που καταβάλλει. Αναφερόμενος στη δημιουργία της αίθουσας αναμονής, ευχαρίστηκε τον Παναγιώτη Κουλουμπή τόσο για την ιδέα που είχε, όσο και για τη συνεργασία του, τονίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των πολιτών και της αυτοδιοίκησης, μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη.