Επικαιρότητα

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη βεβήλωση του Ιερού Ναού Αναστάσεως

Πολιτική 20/10/2016 18:49
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη βεβήλωση του Ιερού Ναού Αναστάσεως

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Πλατεία Μιαούλη, α’ όροφος), μετά από την υπ΄ αριθ. πρωτ. 24159/20-10-2016 κατεπείγουσα πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σύμφωνα με το νόμο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

λαμβάνοντας υπόψη:

1. Την προφορική εισήγηση του Προέδρου, ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να εκδοθεί ψήφισμα που να καταδικάζει τις φθορές και τα φαινόμενα βεβήλωσης του Ιερού Ναού Αναστάσεως καθώς και δημοσίων ή ιδιωτικών νεοκλασικών κτιρίων και μνημείων, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας.

2. Τη γενομένη διαλογική συζήτηση η οποία αναγράφεται στο ταυτάριθμο πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

3. Την πρόταση του Προέδρου όπως το Σώμα εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα που έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της διαπίστωσης φθορών και φαινομένων βεβήλωσης δημοσίων ή ιδιωτικών νεοκλασικών κτιρίων και μνημείων, και με αφορμή το περιστατικό στον Ιερό Ναό Αναστάσεως, καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τα φαινόμενα αυτά και εκφράζει τον αποτροπιασμό του, όπως και όλης της Συριανής κοινωνίας. Αποτελούν περιουσία όλων των δημοτών και οι φθορές ή καταστροφές που αυτά υφίστανται είναι πολλές φορές ανεπανόρθωτες.

Συγχαίρει όλους τους δημότες που με ατομική ή ομαδική τους πρωτοβουλία προβαίνουν σε ενέργειες αποκατάστασης των φθορών που προκαλούνται από τις πράξεις βεβήλωσης στα κτίρια και τους ιερούς ναούς, σεβόμενοι την ιστορία και τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους.

Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.»

4. Τις διατάξεις:α) των άρθρων 93 έως 102, και 140 του Ν. 3463/2006 και β) των άρθρων 65,67,69 και 94 του Ν. 3852/2010,

5. Τη σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με την

υπ’ αριθμ. 426/20-10-2016 απόφασή του,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ:

Εγκρίνει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της διαπίστωσης φθορών και φαινομένων βεβήλωσης δημοσίων ή ιδιωτικών νεοκλασικών κτιρίων και μνημείων, και με αφορμή το περιστατικό στον Ιερό Ναό Αναστάσεως, καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τα φαινόμενα αυτά και εκφράζει τον αποτροπιασμό του, όπως και όλης της Συριανής κοινωνίας. Αποτελούν περιουσία όλων των δημοτών και οι φθορές ή καταστροφές που αυτά υφίστανται είναι πολλές φορές ανεπανόρθωτες.

2. Συγχαίρει όλους τους δημότες που με ατομική ή ομαδική τους πρωτοβουλία προβαίνουν σε ενέργειες αποκατάστασης των φθορών που προκαλούνται από τις πράξεις βεβήλωσης στα κτίρια και τους ιερούς ναούς, σεβόμενοι την ιστορία και τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους.

3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.