Ανακοινώσεις

Πήρε βαθμό ο Πανθηραϊκός στην Νίκαια

Αθλητισμός 25/09/2016 17:14

Σημαντικό εκτός έδρας βαθμό απέσπασε ο Πανθηραϊκός, στην έδρα του Ιωνικού εν αντιθέσει με την ομάδα της Νίκαιας η οποία υποχρεώθηκε στην πρώτη της εντός έδρας βαθμολογική απώλεια και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα. Στα του αγώνα μπορεί η ομάδα του Ηλία Καλοπήτα, να ήταν αυτή που είχε την πρώτη φάση στο παιχνίδι στο 3΄με την εκτέλεση φάουλ του Κατσίκια να φεύγει άουτ, οι νησιώτες όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ κυριολεκτικά στην πρώτη τους φάση στο παιχνίδι.

Στο 20΄ κάθετη πάσα του Μπακάλη στο Λαζαρίδη, με τον τελευταίο να πλασάρει τον Λέτσο για να κάνει το 0-1. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το συγκρότημα της Σαντορίνης έχοντας υπέρ του την ψυχολογία από το γρήγορο γκολ το οποίο πέτυχε, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από τους Πειραιώτες και στο 22΄ έφτασε κοντά στο να ζευγαρώσει τα τέρματα του, το πλασέ όμως του Μκρτσιάν πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι από το σημείο εκείνο και μετά ανέβασαν την απόδοση τους, ωστόσο οι δύο φάσεις που είχαν στο 25΄ και στο 36΄ με τις κεφαλιές των Κρητικού και Μεϊμάρογλου δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν οι παίκτες του Ηλία Καλοπήτα στις δύο αυτές φάσεις θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει στην φάση του 38΄, το σουτ όμως του Πέεφ αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Πουρή, με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Ιωνικός μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι, και στο 47΄ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με πλασέ του Καραλή. Το τέρμα αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα Νίκαιας, η οποία πίεσε προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη του γκολ, που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είχε γίνει αρχικά στο 49΄ και εν συνεχεία στο 57΄. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Καραλή έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Πουρή, ενώ στην δεύτερη το σουτ του Σαπαλίδη σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του.

Με το πέρας της ώρας ο Ιωνικός ενέτεινε τις προσπάθειες του για το 2-1, και σε διάστημα ενός λεπτού έφτασε κοντά στο να το πετύχει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αρχικά στο 64΄με το σουτ του Αργυρίου να καταλήγει μόλις άουτ από την εστία των Κυκλαδιτών, και εν συνεχεία στο 65΄με τον Ντούλια να βγαίνει τετ α τετ με τον Πουρή, αντί όμως για τα δίχτυα έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 71΄ το συγκρότημα του Μανώλη Παπαματθαιάκη έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπακάλη με 2η κίτρινη κάρτα, εξέλίξη που είχε σαν αποτέλεσμα από το σημείο εκείνο και μετά οι Νικαιώτες να έχουν μεν το αριθμητικό πλεονέκτημα, να μην μπορούν ωστόσο να το μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα, με συνέπεια το ήδη υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρηθεί ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας): Λέτσο, Κατσίκιας, Προβατίδης (51' Βουρλούμης), Κρητικός, Μεϊμάρογλου, Ζαφειρίδης (46' Αργυρίου), Πέεφ, Σιμιτσής, Ντούλιας (85' λτρ . Ζέλο), Σαπαλίδης, Καραλής

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Πουρής, Κορτσινίδης, Καλαγκάνης, Μκρτσιαν, Λούκας,Μωραΐτης, Γαρυφαλλόπουλος (73' Φύτρος), Λαζαρίδης (66' Κωλέτσης), Μπακάλης, Σαββίδης, Πόνσε (61' Παπίτσας).

sdna.gr