Επικαιρότητα

Το Animasyros 9.0 για πρώτη φορά ανέβασε αυλαία στην Ποσεδωνία

Πολιτισμός 24/09/2016 18:21
Το Animasyros 9.0 για πρώτη φορά ανέβασε αυλαία στην Ποσεδωνία

Η τρίτη μέρα του Animasyros 9.0 ήταν μία πολυσυλλεκτική εμπειρία με 76 ταινίες από τρία διαγωνιστικά τμήματα, αφιέρωμα στην κινηματογραφική σκηνή animation της Λιθουανίας και την Τουρκία στο επίκεντρο ως τιμώμενη χώρα, με την προβολή της ενήλικης, άγρια κωμικής και αναζωογονητικής "Bad Cat”.

Για πρώτη φορά φέτος το Animasyros ανέβασε αυλαία και στη μαγευτική Ποσειδωνία, τη γνωστή μας Ντελαγκράτσια, με την πραγματοποίηση υπαίθριων προβολών.
Την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Δημήτρης Νταλαχάνης καθώς και ο Χωρικός Αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Αθανασίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Αγοράς πραγματοποιήθηκε ομιλία του παραγωγού, Κωνσταντίνου Βασίλαρου για την ταινία “Loving Vincent” του βραβευμένου με Όσκαρ Hugh Welcman & της Doreta Kobiela, μια διεθνή παραγωγή με δυνατή ελληνική συμμετοχή. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το πολυπληθές ακροατήριο είχε τη χαρά να μάθει «εκ των έσω» πληροφορίες για τη διαδικασία δημιουργίας από τον ίδιο τον σκηνοθέτη μέσω ζωντανής σύνδεσης Skype.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζει ακάθεκτο σήμερα και αύριο. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 21.00 στο Θέατρο Απόλλων και θα ακολουθήσει η προβολή των βραβευμένων ταινιών.