Επικαιρότητα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δημιουργείται πτητική βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο

Υγεία 24/09/2016 09:46
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δημιουργείται πτητική βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο

Ένα όνειρο και μία απαίτηση χρόνων τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και των νησιωτών, φαίνεται ότι παίρνει «σάρκα και οστά».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου στη Σύρο θα δημιουργηθεί πτητική βάση του ΕΚΑΒ, με μόνιμο ελικόπτερο και προσωπικό. Μία άκρως σημαντική ενέργεια, η οποία κυρίως θα συντελέσει στην άμεση διακομιδή των ασθενών, από και προς τη Σύρο, αλλά και προς τα νοσοκομεία του κέντρου.

Επίσης, στη δημιουργία μόνιμης βάσης του ΕΚΑΒ, θα έρθει να «κουμπώσει» και άλλη μία ενέργεια, η οποία είναι και αυτή ένα πάγιο αίτημα του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο λόγος για τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο της Σύρου και η οποία θα στελεχωθεί με δύο ιατρούς εντατικολόγους.

Στα παραπάνω να προστεθεί ότι με το νέο χρόνο θα λειτουργήσει και ο Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου.

Τρεις ενέργειες οι οποίες θα συντελέσουν καθοριστικά στην αναβάθμιση του νοσοκομείου του νησιού, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών υγείας των Συριανών, των Κυκλαδιτών και των επισκεπτών των νησιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Διοικήτρια του νοσοκομείου, κ. Μαργαρίτα Μπουραντά βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, ο οποίος, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ, έχουν ήδη πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εγκατάσταση της βάσης του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος, ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία ο Δήμος να καλύψει τη διαμονή και τη σίτιση του πληρώματος που θα στελεχώσει τη βάση στη Σύρο.

Τέλος, να σημειωθεί επίσης ότι το syrostoday.gr, επικοινώνησε με τη Διοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία μας παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας.