Επικαιρότητα

Όταν η δημιουργία μας ενώνει… ο κόσμος είναι καλύτερος

Κοινωνία 26/08/2016 12:27
Όταν η δημιουργία μας ενώνει… ο κόσμος είναι καλύτερος

Τέσσερις νέες Συριανές γυναίκες, σε πείσμα των καιρών και παρά τις αντιξοότητες της εποχής, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναδεικνύοντας τις δημιουργίες τους, αλλά συνάμα και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα στις κοινωνικές δομές του νησιού.

Η Αργυρένια Παραμάνη, Κατερίνα Παλαιολόγου, η Νικολέτα Δεναξά και η Καλλιόπη Γιαπιτζόγλου ξεκίνησαν την ομαδική τους παρουσία ως «ΣΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου στον αίθριο χώρο της Πειραϊκής Center παρουσίασαν για πρώτη φορά τις μοναδικές, ποιοτικές και ιδιαίτερες δημιουργίες τους. Να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της έκθεσης είχαν διατεθεί στο Σύλλογο Καρκινοπαθών και φίλων Κυκλάδων.

Μετά από αυτή την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα, τα «ΣΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» συνεχίζοντας με το ίδιο πείσμα, παρουσίασαν - το πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» - από τις 25 Ιουλίου έως και τις 18 Αυγούστου στο χώρο του πρώην Μουσείου Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στην Άνω Σύρο, έκθεση χειροποίητων δημιουργιών.

Η έκθεση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και μέρος των εσόδων της, παραδόθηκαν σήμερα στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου.

Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτών των στόχων και ενημερώνει ότι θα είναι πάντα συνδεδεμένη με φιλανθρωπικό σκοπό προς όφελος συλλόγων του νησιού.

Είναι επίσης, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι ανοιχτή σε νέα μέλη αρκεί να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν καταγωγή από Σύρο ή να είναι μόνιμοι κάτοικοι στο νησί τα τελευταία χρόνια.

2) Να έχουν κάνει έναρξη στην εφορία σαν επαγγελματίες με τη δυνατότητα πώλησης.

3) Το αντικείμενο τους να είναι χειροποίητο.

Το μήνυμα που θέλουν τα ΣΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ να δώσουν μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια είναι πως κάθε δημιουργός πρέπει να τολμάει και να παρουσιάζει την δουλειά του.

Να παίρνει τη ζωή στα χέρια του και να δημιουργεί, να στηρίζει, να αγαπάει και να μένει στον τόπο του.