Επικαιρότητα

«Τα πιο δύσκολα κατακτώνται με την επιμέλεια»

Θρησκεία 26/08/2016 10:06
«Τα πιο δύσκολα κατακτώνται με την επιμέλεια»

"Αγαπητοί Νέοι και Νέες της Σύρου, που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016,

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές, ήταν για όλους σας μια ξεχωριστή στιγμή. Για όσους έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα της εισόδου στο στίβο της Επιστήμης, είναι η ώρα της απολαβής των καρπών ενός πνευματικού αγώνα, που ανοίγει φτερά για ένα δημιουργικό μέλλον. Για όσους, στα αποτελέσματα αυτά, δεν είχαν την ευκαιρία εκκίνησης μιας νέας διαδρομής για ανώτερες σπουδές, είναι η ώρα για μια ψύχραιμη και υπεύθυνη αντιμετώπιση αυτής της δοκιμασίας, ώστε η νέα προσπάθεια για το καλύτερο αύριο να ξεκινήσει με την αναγκαία αισιοδοξία.

Όλους εσάς, αγαπητοί νέοι και νέες της Σύρου, που πήρατε μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016, συγχαίρω θερμώς, γι’ αυτήν την επίπονη συμμετοχή σας. Στους επιτυχόντες εύχομαι ολοψύχως ένα καλό ξεκίνημα στη νέα Εκπαιδευτική τους πορεία, που αρχίζει με την πανεπιστημιακή σπουδή. Σε εκείνους, που η προσπάθειά τους δεν είχε την ποθητή κατάληξη, εκφράζω ‘εκ βαθέων’ τη συμπαράστασή μου και τους προτρέπω σε μια νέα ευγενή και γόνιμη προσπάθεια στη διαδικασία της επιλογής για ανώτερες σπουδές.

Αγαπητοί μου, η υπενθύμιση του σοφού αρχαίου λόγου «Τα χαλεπά ταις επιμελείαις αλίσκεται » (Τα πιο δύσκολα κατακτώνται με την επιμέλεια), ας είναι για όλους σας δίδαγμα ζωής, που θα σας ενισχύσει στην ελπιδοφόρα, για το καλύτερο μέλλον σας, διαδρομή υπεύθυνης και έγκυρης κατάρτισης για καρποφόρα επαγγελματική δράση.

Προσφιλείς μου νέοι και νέες, ως Επίσκοπος της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας, σας καλώ να προσευχηθούμε στον Πανάγαθο Ουράνιο Πατέρα μας, στον Αναστημένο Υιό του και Διδάσκαλο της Ζωής, Κύριό μας Ιησού Χριστό, και στον Πανάγιο Παράκλητο, το Πνεύμα της Αλήθειας, να είναι γεμάτοι όλοι οι νέοι και οι νέες του Νησιού μας από τα Θεία Δώρα της Πίστης, της Ελπίδας και της Αγάπης, για να πορεύονται ευλογημένοι το δρόμο της καρποφορίας έργων ειρήνης, δικαιοσύνης, αγάπης και προόδου στην τοπική και ευρύτερη ελληνική κοινωνία μας.

Με την αγάπη του Χριστού

+ Πέτρος Στεφάνου

Καθολικός Επίσκοπος

Σύρου-Θήρας-Κρήτης"