Επικαιρότητα

Η Σύρος αγκαλιάζει το «Όραμα Ελπίδας»

Κοινωνία 24/06/2016 09:53
Η Σύρος αγκαλιάζει το «Όραμα Ελπίδας»

Μια αίτηση και ένα δείγμα σάλιου ενός δότη (18 – 50 ετών) σε μια μπατονέτα είναι αρκετά προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Σήμερα το να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία.

Το Cyclades24.gr σε συνεργασία με το alithinesgynaikes.gr, διοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης εθελοντών δοτών μυελού των οστών με θέμα ''Μεταμόσχευση Μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς".

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής στην Ερμούπολη.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από εξέχοντα μέλη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και θα πραγματοποιηθεί για τους σκοπούς του Οράματος.

Στο τέλος των ομιλιών θα διενεργηθεί διαδικασία εγγραφής στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ώστε να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια των ανθρώπων του «Οράματος Ελπίδας» στον αγώνα τους.

Για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως εσείς να εγγραφούν και να ενταχθούν στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Μια τελείως ακίνδυνη διαδικασία που πραγματικά σώζει ζωές! Και είναι στο χέρι μας να τους σώσουμε!

Το Σάββατο 16 Ιουλίου και την Κυριακή 17 Ιουλίου (11:00-13:00) θα βρεθούμε στην Πλατεία Μιαούλη, έμπροσθεν Δημαρχιακού Μεγάρου ,στο χώρο των προσκόπων προκειμένου να γίνουν εγγραφές νέων δοτών του μυελού των οστών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται το τουρνουά 3on3, AegeanBall Festival.

Γίνε και εσύ Εθελοντής δότης Μυελού των οστών. Γίνε και εσύ εθελοντής ''κρίκος'' της αλυσίδας ζωής.