Επικαιρότητα

Περικοπές στις άγονες αεροπορικές γραμμές

Επιχειρηματικότητα 23/06/2016 12:22
Περικοπές στις άγονες αεροπορικές γραμμές

"Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης σχετικά με τη σοβαρότατη μείωση των κονδυλίων για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, παρακολουθεί στενά το θέμα και βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές που εκτελούν δρομολόγια των γραμμών δημοσίου συμφέροντος, όσο και με τους τέσσερις Δημάρχους και τους Βουλευτές των Κυκλάδων, προκειμένου με κάθε τρόπο να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή έκβαση του ζητήματος αυτού, το οποίο επηρεάζει άμεσα τα νησιά των Κυκλάδων Μήλο, Νάξο, Πάρο και Σύρο.

Μετά τις αποφάσεις άλλων Υπουργείων, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και την αναπτυξιακή πορεία των νησιών (Φ.Π.Α., υγεία, ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή επικοινωνία, σοβαρή υπολειτουργία δημόσιων υπηρεσιών κ.ά.), ήρθε δυστυχώς η σειρά του δικού σας Υπουργείου να προσθέσει ακόμα μία αρνητική εξέλιξη στο ζήτημα της νησιωτικότητας.

Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στο αρχικό σχέδιο που δώσατε προς διαβούλευση, το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ευχαριστημένο. Σε συνέχεια των σχετικών αντιδράσεων που έχουν ήδη εκδηλωθεί, θεωρούμε καθήκον μας να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και προς το Υπουργείο σας, καθώς οι κάτοικοι των νησιών βάλλονται συστηματικά και ποικιλοτρόπως από μια σειρά κυβερνητικών αποφάσεων. Η επίθεση που δέχονται τα νησιά μας συνεχίζεται, δίχως να λαμβάνεται υπόψη ανάγκες που προκύπτουν από τον παράγοντα της νησιωτικότητας. Στην περίπτωση των άγονων αεροπορικών γραμμών, το μέλλον θα δείξει το κατά πόσο η εφαρμογή του νέου σχεδίου οδηγήσει σε περικοπές δρομολογίων.

Με την παρούσα σας καλούμε να επιταχύνετε με κάθε τρόπο τις διαδικασίες βελτίωσης όλων των αεροδρομίων των άγονων γραμμών, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νησιού ώστε μέσα από την ανάπτυξη των συγκεκριμένων υποδομών να αναζητηθούν όχι μόνο τα αντισταθμιστικά οφέλη από τις αλλαγές στο Φ.Π.Α. αλλά και η βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών μας".