Επικαιρότητα

Το πρωί πλατεία...το βράδυ παραλία

Πολιτική 22/06/2016 23:05
Το πρωί πλατεία...το βράδυ παραλία

Η χωροθέτηση της πιάτσας των ταξί, λόγω και της έναρξης των καλοκαιρινών κυκλοφοριακών μέτρων, τέθηκε στα εκτός θέματα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Γουσγουνέλης, ο οποίος ανακοίνωσε τη χωροθέτηση 5 σημείων στα οποία θα υπάρχει πιάτσα ταξί.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η κύρια πιάτσα θα είναι στην περιοχή της πλατείας και θα μεταφέρεται στην παραλία, στο ύψος της Εurobank, τις ώρες (10 το βράδυ με 2 τα ξημερώματα) δηλαδή που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Ερμούπολης.

Επίσης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, πιάτσα ταξί χωροθετείται στην πλατεία Ηρώων, στο πάρκινγκ του Μαρινόπουλου, καθώς επίσης και 4 θέσεις έξω απο το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Η μεταφορά της πιάτσας από την πλατεία στην παραλία τις βραδυνές ώρες θα δημιουργήσει χαοτική κατάσταση, υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου, καθώς και η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, Μαρία Καζαντζάκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ταξί, Κάρολος Βουτσίνος σημείωσε ότι αυτή η λύση δόθηκε μετά από επαφές που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς επίσης ότι εάν η δημοτική αρχή δεν καταφέρει να πάρει τις αδειοδοτήσεις για πιάτσα ταξί απέναντι από την Eurobank, τότε το Σωματείο θα επιμείνει να μεταφερθούν στην Σταματίου Πρωίου.

Δείτε στο WebTV το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση.