Επικαιρότητα

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος δε σιωπά"

Κοινωνία 26/05/2016 16:36
"Ο Δικηγορικός Σύλλογος δε σιωπά"

Στην εκδίκαση στις 3 Ιουνίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και άλλοι νησιωτικοί Δήμοι, κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Νίκος Παγίδας.

Ο κ. Παγίδας έκανε ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, γυρνώντας στις 30 Νοεμβρίου του 2015 όπου κατατέθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή, καθώς και οι αναβολές που έχουν δοθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι κάποιοι φορείς (Δήμος Μυκόνου, Περιφέρεια) δεν έτρεξαν να πάρουν άδεια για την εκδίκαση της προσφυγής, άδεια απαιτούμενη λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στην Σύρου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σημειώνοντας ότι ο Σύλλογος δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση υπογραφής του συμφώνου για την αξιοποίηση του στρατοπέδου για δύο συγκεκριμένους λόγους:

- Λόγω της γενικής συνέλευσης του συντονιστικού στην Αθήνα, καθώς και της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου στη Σύρο

- Λόγω του ότι ο Σύλλογος δεν γνώριζε το κείμενο το οποίο υπέγραψε ο Δήμος με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παρ' όλα αυτά ο κ. Παγίδας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ο Δικηγορικός Σύλλογος δε σιωπά", σημείωσε ότι οι δικηγόροι "χαιρετίζουν" τη δήλωση του Πάνου Καμμένου περί "αντισυνταγματικότητας" της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, διότι αυτή η φράση, όπως είπε, θα χρησιμοποιηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. "Η δήλωση Καμμένου θεωρώ ότι όσο αντιφατική είναι, τόσο μας δίνει ένα μεγάλο επιχείρημα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο ΣτΕ".

Τέλος να σημειωθεί, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος απέστειλε προς τους Κυκλαδίτες βουλευτές, επιστολή με την οποία ζητά την άποψή τους περί "αντισυνταγματικότητας", όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος.