Ανακοινώσεις

Ποιό επάγγελμα μου ταιριάζει;

31/08/2016 00:00
Ποιό επάγγελμα μου ταιριάζει;

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ

  • Τι μου αρέσει ν’ ακολουθήσω;
  • Ποιά σχολή να επιλέξω;
  • Ποιο επάγγελμα ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές μου;
  • Πώς να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου;

 

Αγαπητοί γονείς ,

Μπροστά σ’ αυτή τη δέσμη ερωτημάτων και άλλων συναφών όλοι μας έχουμε βρεθεί στη κρίσιμη ηλικία των 14-17 ετών, εκεί, όπου ο έφηβος θα πρέπει να είναι αρκετά ενδοσκοπικός και αποφασιστικός. Σ’ αυτή την ηλικία θα πρέπει ν’ αναζητήσει τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες, την αυτοεκτίμηση, το εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο των πραγμάτων όπως επίσης τον τύπο του λυκείου και το επιστημονικό πεδίο που του ταιριάζει.

Σήμερα, επομένως, είναι σημαντικό όσο ποτέ άλλοτε ο νέος να συνειδητοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, την ιδιοσυγκρασία του, τις επαγγελματικές κλίσεις και δεξιότητες που κατέχει ώστε μέσα από αυτά να οδηγηθεί στο «γνώθι σαυτόν» κι εντέλει στη σωστή λήψη αποφάσεων.

Χρόνος για άστοχες ενέργειες και πειραματισμούς που στοιχίζουν κόπο, χρόνο, χρήματα και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε απογοήτευση του εφήβου δεν υπάρχει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει.

Aπευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και σε σπουδαστές που επιζητούν εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς επίσης και σε εργαζόμενους που επιθυμούν να γνωρίσουν τις πραγματικές τους ικανότητες, κλίσεις και εναλλακτικά επαγγέλματα που τους ταιριάζουν. Ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου τα αποτελέσματα του τεστ χρησιμοποιούνται ως δεδομένα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου μέσω του ειδικού λογισμικού ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Η Διεύθυνση του Εκπαιδευτηρίου

So Easy Σύρου
Α.Παπανδρέου-Λαλακιά
Τηλ.επικοινωνίας:2281079125, e-mail:siros@soeasy.gr