Ανακοινώσεις

ΕΟΠΕ: «Καμία κλήρωση δεν είναι παράνομη»

Αθλητισμός 02/02/2016 23:23

Η ανακοίνωση επικεντρώνεται σε δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και έχουν ως στόχο, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «να εκθέσουν την Ομοσπονδία και το θεσμό του κυπέλλου».

Η ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες ένα μπαράζ... φάλτσων δημοσιευμάτων που στόχο έχουν να εκθέσουν την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και κυρίως το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό η ΕΟΠΕ σχετικά με την κλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ξεκαθαρίζει:

Η κλήρωση είχε ανακοινωθεί τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν και πραγματοποιήθηκε δημόσια, παρουσία εκπροσώπων σωματείων.

Σ’ αυτήν, όπως προέβλεπε εξ αρχής η Ειδική Προκήρυξη του Κυπέλλου (την οποία αποδέχονται με τη δήλωση συμμετοχής τους τα σωματεία που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση), εφαρμόστηκαν γεωγραφικά κριτήρια (όπως εφαρμόζονται άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια) και αυτή η πολιτική ακολουθείται σε ικανοποίηση της επιθυμίας και των σωματείων της Α1.

Σημειώνεται ότι η εκ των υστέρων εκδοθείσα Συμπληρωματική Προκήρυξη του Κυπέλλου, όπως κάθε συμπληρωματική προκήρυξη, δεν ανατρέπει την Ειδική, παρά μόνο στην περίπτωση όπου αναφέρεται ρητά τροποποίηση συγκεκριμένου όρου αυτής.

Συνεπώς, σε καμία περίπτωση η κλήρωση δεν είναι άκυρη ή παράνομη, ούτε υπάρχει παράβαση της προκήρυξης όπως εσκεμμένα παρουσιάζεται από αυτούς που μόνιμα κάνουν το «άσπρο - μαύρο» για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό βόλεϊ.

Αν κάποιοι διαφωνούν με τον τρόπο ερμηνείας από τα αρμόδια όργανα της ΕΟΠΕ των γεωγραφικών κριτηρίων, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο επανάληψης της κλήρωσης, καθώς εφόσον δεν υπάρχει παράβαση της προκήρυξης, μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα (και νομικά) απ’ όσα επιδίωκε να λύσει.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να καυτηριάσουμε την εμπλοκή σωματειακών και πολιτικών συμφερόντων , τα οποία και αποτέλεσαν όλως τυχαίως –μετά την ανάδειξη των ζευγαριών της φάσης των «16»- ανάχωμα για τη μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης στη Ρόδο.

Ζητούμε συγγνώμη από το «σμαραγδένιο» νησί και τους φιλόξενους Ροδίτες, για τη ματαίωση της διοργάνωσης στο νησί τους, η οποία αποτελεί απόφαση της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου και όχι της Ομοσπονδίας και τους υποσχόμαστε ότι στο προσεχές διάστημα όλοι μαζί θα δουλέψουμε προκειμένου μια μεγάλη διοργάνωση να φιλοξενηθεί στο νησί.

Σε πείσμα όσων κακόβουλα και εσκεμμένα συνεχίζουν να πετούν λάσπη, βεβαιώνουμε όλο τον κόσμο του αθλήματος ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να αφήσει «σκιές» υποβαθμίζοντας τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας και ακυρώνοντας τις προσπάθειες των δεκάδων σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα που τίμησαν με την συμμετοχή τους το θεσμό από την έναρξη του.

Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής ης Γ’ φάσης θα διεξαχθούν κανονικά και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και η διοργάνωση του Κυπέλλου θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα ως μια ακόμη γιορτή του ελληνικού βόλεϊ. Αυτό το επιβάλλει το συμφέρον του αθλήματος που για μας αποτελεί τη μοναδική προτεραιότητα».