Επικαιρότητα

«Χριστούγεννα στη Σύρο - Όλο το νησί μια γιορτή»

Πολιτισμός 27/11/2015 13:20
«Χριστούγεννα  στη Σύρο - Όλο το νησί μια γιορτή»

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στην Πλατεία Μιαούλη, την τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στη Σύρο-Όλο το νησί μια γιορτή».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με ώρα έναρξης 19:00, θα έχει ως εξής:

* Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και Συριανά κάλαντα από την παιδική χορωδία της "Ορχήστρας των Κυκλάδων", τους μαθητές από το “Τρεχαντηράκι της Ελπίδας” και από τον "Μουσικό Όμιλο Σύρου".

* Θα ακολουθήσει η φαντασμαγορική φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου. Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού θα ψυχαγωγηθούν μέσα από την τέχνη της δημιουργίας, συμμετέχοντας στο

“Χριστούγεννα – Πολιτισμός στη Σύρο με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε, είναι το σύνθημά μας”.

Τα παιδιά καλούνται να “υιοθετήσουν” το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου τους, μια προσφορά του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, το οποίο θα στολίσουν με στολίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, στέλνοντας σε όλους ένα εορταστικό μήνυμα αγάπης, ομαδικότητας & ειρήνης. Εν συνεχεία, τα δέντρα θα τοποθετηθούν στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Η βραδιά αναμένεται να είναι γεμάτη εκπλήξεις, καθώς η παρουσία του Άγιου-Βασίλη, του Τάρανδου και του Χιονάνθρωπου, θα γεμίσει με χαρά μικρούς και μεγάλους.

Παρουσίαση: Γιώργος Ρούσσος

Διοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης – Τμήμα Πολιτισμού