Επικαιρότητα

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στo πρόγραμμα «An ENErgy Retrofit FUNDing rating tool - ENERFUND»

Κοινωνία 26/11/2015 18:53
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στo πρόγραμμα «An ENErgy Retrofit FUNDing  rating tool - ENERFUND»

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επιλέχθηκε ως ένας από τους ωφελούμενους Δήμους για το πρόγραμμα «An ENErgy Retrofit FUNDing rating tool - ENERFUND» από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), το οποίο δραστηριοποιείται δυναμικά, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία ενός συστήματος βαθμολόγησης των κτιρίων βάσει ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας έχει η ενεργειακή αναβάθμιση.

Σύμφωνα με αυτό το σύστημα βαθμολόγησης, θα εφαρμοστούν πρότυπες κατατάξεις των δημοτικών κτιρίων της Σύρου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας και ημερίδες, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες οικοδομής και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα είναι διετής.

Με γνώμονα την υλοποίηση καινοτόμων έργων για τη διάδοση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών, η συνεργασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με το Κ.Α.Π.Ε. συνεχίζεται χάρη στην πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Γιώργου Μαραγκού, όπως επίσης και του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Μιχάλη Ζουλουφού, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «ZeroCO2».