Επικαιρότητα

Ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους και δεξιοτέχνες του βιολιού, στο Λύκειο Ελληνίδων

Πολιτισμός 09/10/2015 13:53
Ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους και δεξιοτέχνες του βιολιού, στο Λύκειο Ελληνίδων

Το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου ανακοινώνει τη συνεργασία του για τη φετινή σχολική χρονιά με έναν από τους μεγαλύτερους δασκάλους και δεξιοτέχνες του βιολιού στην Ελλάδα, τον Κυριάκο Γκουβέντα.

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Γκουβέντας θα παραδίδει μαθήματα σε ενήλικες και σεμινάρια σε μαθητές του Λ.Ε.Σ. ανά 15θήμερο, σε ημέρες που θα ανακοινωθούν εντός του Οκτωβρίου.

Παρακαλούμε όσους ενήλικες ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. του Λ.Ε.Σ. 2281081435 ή στο μέλος του Δ.Σ. κ. Μαυρίκου 2281083764, 6974560512.

Σύντομο Βιογραφικό Κυριάκου Γκουβέντα:

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη

Royal Academy of Music του Λονδίνου. Έχει διδάξει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου), σε πολλά Ωδεία και μουσικούς φορείς, ενώ από το 2005 διδάσκει παραδοσιακό βιολί και συντονίζει μουσικό σύνολο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η συνεχής ωρίμανσή του, όσον αφορά στο περιεχόμενο της ύλης αλλά και στο σύστημα της διδασκαλίας της, αποτέλεσε τον κύριο λόγο για τον οποίο του ζητήθηκε από το London University, και πιο συγκεκριμένα από την Σχολή Ασιατικών και Αφρικανικών Μουσικών Σπουδών, να διδάξει εκεί σε σεμινάριο και εργαστήριο. Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και παράλληλα έλαβε μέρος σε συναυλία μαζί με βιολιστές απ’ όλο τον κόσμο, ως ιδανικός εκπρόσωπος της εκφραστικής ιδιοτυπίας και ιδιωματικής παράδοσης του βιολιού στη χώρα μας. Δίδαξε επίσης στο φεστιβάλ βιολιού του Ile de France, στο Παρίσι, όπου συμμετείχε ως εκτελεστής. Συνεργάστηκε κατά καιρούς με πολλούς φορείς και λειτουργούς της ελληνικής λαϊκής, δημοτικής και παραδοσιακής μουσικής, πραγματοποιώντας πλήθος συναυλιών, παρουσιάσεων και εκπομπών σε όλο τον κόσμο, ενώ η δισκογραφική του δραστηριότητα ξεπερνά τους 150 δίσκους μακράς διαρκείας. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες μουσικής δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες ως εκτελεστής και σολίστ (Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», Καμεράτα, Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.ά.), με μουσικά σύνολα παραδοσιακής μουσικής (Ορχήστρα Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, Ορχήστρα Χρόνη Αηδονίδη, Ορχήστρα Δόμνας Σαμίου κ.ά.), με κορυφαίους συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικούς. Τέλος, έχει επιμεληθεί πολλές από τις δισκογραφικές και έντυπες εκδόσεις του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, ενώ είναι μόνιμο μέλος του πολυσυζητημένου μουσικού συνόλου Primavera in Salonicο με τη Σαβίνα Γιαννάτου, καθώς και της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας