Επικαιρότητα

Σύλλογος Επαγγελματικών και Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο Ερμής»

Κοινωνία 09/10/2015 13:27
Σύλλογος Επαγγελματικών και Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο Ερμής»

"Η τραγική κατάσταση της Ελ. Οικονομίας έχει επιφέρει στο εμπόριο και γενικότερα στο επιχειρείν καίριο χτύπημα. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις εδώ στον τόπο μας που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις τους.

Ειδικότερα τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου εκτός της κατακόρυφης μείωσης του τζίρου λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των Συριανών πολιτών, είχαν να διαχειριστούν και τις επιπτώσεις από την εν μέσω καλοκαιριού προσπάθειας αλλαγής της πόλης –βλέπε ανάπλαση- που δυσχέρανε την πρόσβαση στην πόλη με ότι αποτέλεσμα αυτό συνεπάγεται για τον τζίρο των καταστημάτων μας.

Εκτός της οικονομικής ασφυξίας των κατοίκων του νησιού μας που επηρεάζει κατά πολύ την κίνηση στα καταστήματά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια νέα «απειλή» που σιγά σιγά γιγαντώνει περιμετρικά του Ιστορικού Κέντρου και αυτή δεν είναι άλλη από τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα Super Market που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και απειλούν με κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις του νησιού μας.

Σε αυτό το περιβάλλον ο Σύλλογός μας αθόρυβα και μεθοδικά προσπάθησε και πέτυχε με συντονισμένες προσπάθειες να θωρακίσει το Ιστορικό Κέντρο και να βάλει τις βάσεις ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την δική μας επίθεση.

Κατά πρώτης, τον Νοέμβριο του 2014 με άμεση παρέμβαση μας στον Δήμο καταθέτοντας ένστασή επί της νέας πολεοδομικής μελέτης αποτρέψαμε - με απόφαση πλέον και του Δημοτικού Συμβουλίου - την δυνατότητα δημιουργίας πολυκαταστήματος ή εμπορικού κέντρου εντός της πόλης (στα όρια του Ιστορικού Κέντρου) όπως είχε στην αρχή σχεδιαστεί.

Μετά από δική μας πρόταση για το κυκλοφοριακό της πόλης, καταφέραμε να πείσουμε τον Δήμο να υιοθετήσει τις θέσεις μας, με το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει πανηγυρικά. Η Στ. Πρωίου έγινε μια οδός υπόδειγμα που και η ομορφιά της πόλης αναδεικνύετε αλλά και η πρόσβαση των πελατών είναι εφικτή χωρίς το άγχος που θα παρκάρουν το αυτοκίνητο τους.

Με δική μας παρέμβαση το παρκινγκ στο νησάκι καθ ‘όλο το καλοκαίρι άνοιγε τις πύλες του από τις 10 το πρωί δημιουργώντας ένα απέραντο ελεύθερο παρκινγκ για όλους τους πολίτες που ήθελαν να κατέβουν στην πόλη για την βόλτα τους ή για τα ψώνια τους. Να θυμίσουμε εδώ πως άλλοι εμπορικοί σύλλογοι είχαν προτείνει το κλείσιμο του παρκινγκ και την καταβολή ωριαίου αντιτίμου σε όσους θα το χρησιμοποιούν, κάτι που μας βρήκε σφόδρα αντίθετους.

Σαν σύλλογος έχουμε δώσει το παρόν με πρωτοβουλίες σε κάθε ενέργεια που αναβαθμίζει και αναδεικνύει το Ιστορικό Κέντρο. Συμμετέχουμε στο portal του Βαγγέλη Περρή, στηρίζουμε τα μικρά παιδιά του Μυστικού Μπουζουκιού, βοηθάμε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη αλλά θεσμοθετούμε και νέες όπως το τσίκνισμα κάθε Τσικνοπέμπτη στα Μανάβικα και πρόσφατα την συνεργασία μας με το Φεστιβάλ Ακορντεόν.

Δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο των εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου τα έσοδα από την ετήσια συνδρομή του Συλλόγου μας έχει αποφασιστεί να δίνεται κάθε χρόνο σε Συλλόγους Παροχής Φροντίδας σε άτομα που έχουν ανάγκη, σε γηροκομεία κτλ.

Με παρεμβάσεις μας τόσο στην Τουριστική Επιτροπή που είμαστε μέλη όσο και στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου μας η φωνή των εμπόρων και επιχειρηματιών του Ιστορικού Κέντρου της Ερμούπολης έχει κάνει αισθητή την παρουσία της. Είναι μια φωνή δυνατή και καθαρή γι’ αυτό και εκπέμπει σεβασμό.

Αυτή η φωνή πρέπει να μείνει και να γίνει πιο δυνατή.

Η πόλη πρέπει να έχει αυτή την φωνή γιατί είναι η μόνη φωνή που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες του Ιστορικού Κέντρου.

Φτάνοντας η ώρα για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας σας καλούμε όσοι συνάδελφοι θέλετε να συμμετέχετε σε αυτό να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στα παρακάτω τηλέφωνα: 2281086723 – 2281085614 – 2281081034

Συνάδελφοι,

Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις. Είναι στο χέρι μας να τις αντιμετωπίσουμε. Είναι στο χέρι μας να διαλέξουμε ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα προβλήματα και να βρουν λύσεις.

Ο Σύλλογός μας έχει αποδείξει την δυναμική και την δύναμή του.

Μια δύναμη που προέρχεται από σας".