Επικαιρότητα

Ξεκινά τους επίσημους αγώνες ο Φοίνικας

Αθλητισμός 08/10/2015 22:07
Ξεκινά τους επίσημους αγώνες ο Φοίνικας


Με την αναμέτρηση μεταξύ της Παναχαϊκής και του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου αρχίζει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2015-16.

Η Παναχαϊκή θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στη διοργάνωση και μάλιστα είναι και οικοδέσποινα του ομίλου στην Πάτρα, ενώ ο Φοίνικας είναι η διοργανώτρια ομάδα του φάιναλ-4 και έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της για τα τελικά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στον συγκεκριμένο όμιλο.

Μετά την αποχώρηση της Κηφισιάς από τη διοργάνωση ο Φοίνικας θα παίξει το ρόλο του ρυθμιστή καθώς Ολυμπιακός και Παναχαϊκή θα παλέψουν για την πρώτη θέση στον όμιλο που θα δώσει πλεονέκτημα έδρας για τον αγώνα που θα ακολουθήσει στη Β΄φάση και θα προκύψει μία ομάδα για το φάιναλ-4.

Η Παναχαϊκή με τον Φοίνικα θα βρεθούν αντίπαλοι για δεύτερη φορά στη διοργάνωση. Η πρώτη ήταν στις 4 Οκτωβρίου 2013 στο Βραχάτι όταν ο Φοίνικας είχε νικήσει με 3-0 (25-11, 25-18, 25-19) την Παναχαϊκή στον όμιλο και είχε προκριθεί για το φάιναλ-4 που είχε γίνει στην Αλεξανδρούπολη τον Ιανουάριο του 2014 με νικήτρια την ΑΕΚ.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στις δύο ομάδες. Η Παναχαϊκή θέλει να γιορτάσει την επιστροφή της στη διοργάνωση με καλές εμφανίσεις και ο αρχηγός Νίκος Ρουμελιώτης έκανε κάλεσμα για να γεμίσει το γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος».

Ο Ντούσκο Νίκολιτς έχει στη διάθεση του όλους τους αθλητές και όπως είπε βλέπει το συγκεκριμένο τουρνουά σαν ευκαιρία προετοιμασίας για το πρωτάθλημα: «Οπως ξέρετε εμείς θα είμαστε στους τελικούς κι έτσι δεν έχουμε πίεση για το αποτέλεσμα. Θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να προετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ το Θεό που όλοι οι παικτες μου είναι καλά στην υγεία τους. Θα ήθελα να παίξουμε τρεις αγώνες αλλά δυστυχώς έμαθα για την αποχώρηση της Κηφισιάς. Είμαστε σε καλό δρόμο και ανυπομονούμε να δώσουμε δύο δύσκολους αγώνες».