Επικαιρότητα

Κατεδαφίζοντας... τα σκαλιά Άνω Σύρου - Ερμούπολης με ένα ποδήλατο!

Αθλητισμός 01/09/2015 10:16
Κατεδαφίζοντας... τα σκαλιά Άνω Σύρου - Ερμούπολης με ένα ποδήλατο!

Η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη ερημώνουν λόγω των σκαλιών. Πραγματικά και μεταφορικά “κατεδαφίζονται”. Το SDT Project είναι μία πρόταση για το πως ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της πόλης, γίνεται τουριστικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τελικά μπορεί να προσφέρει λύση στο κοινωνικό πρόβλημα.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Syros Down Town Project θα γίνει αγώνας ποδηλάτου Urban Downhill στα σκαλιά που θα ξεκινήσει από την Άνω Σύρο (Ανεμόμυλος - Γκιουρά) και θα καταλήξει στην Πλατεία Μιαούλη. Ο αγώνας επίδειξης θα προσφέρει θέαμα ανάλογο ή ακόμη και καλύτερο από το αντίστοιχο event που έγινε στην Οία της Σαντορίνης, με το ακροβατικό τρέξιμο στις στέγες των σπιτιών. Το video που θα παραχθεί θα προβάλει την ομορφιά της Άνω Σύρου και της Ερμούπολης σε όλο το κόσμο.

Το συνέδριο που θα ακολουθήσει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου “e-Ερμούπολη ή Ερημούπολη” απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρηματίες, φοιτητές και φορείς και έχει σκοπό την αναζήτηση λύσεων για να γίνουν η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη μία ενιαία “έξυπνη” πόλη δηλαδή μία πόλη προσαρμοστική, λειτουργική και χρηστική. Το πρώτο συνέδριο είναι κλειστό στο κοινό γιατί θα διαμορφωθεί μέσα από αυτό μία ομάδα έργου η οποία θα αναλάβει να εξελίξει το έργο. Η “εξυπνάδα” θεωρούμε ότι είναι θέμα προσαρμοστικότητας. Είμαστε αρκετά προσαρμοστικοί για να κάνουμε την πόλη μας “έξυπνη”;

Πηγή: Novasports.gr