Επικαιρότητα

ΝΑΙ στην Ελλάδα. ΝΑΙ στο Ευρώ

Πολιτική 02/07/2015 10:08
ΝΑΙ στην Ελλάδα. ΝΑΙ στο Ευρώ

Με αφορμή την εξαγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου 2015, φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουμε ενεργά συγκροτώντας την Επιτροπή του ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».

Είμαστε φορείς και οργανώσεις όλων των ειδών, άλλοι μεγαλύτεροι, άλλοι μικρότεροι. Εκπροσωπούμε χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους Έλληνες, χιλιάδες εθελοντές της κοινωνίας των πολιτών που ανιδιοτελώς συνεισφέρουν στη χώρα. Δεν είμαστε ένα μπλοκ. Δεν είμαστε ένα λόμπι. Είμαστε διαφορετικοί και πολυσυλλεκτικοί, πάνω από πολιτικά κόμματα και συνιστώσες. Πολλές φορές μάλιστα διαφωνούμε μεταξύ μας. Όμως μας ενώνει η κοινή μας αγωνία για το μέλλον της χώρας, και η πεποίθησή μας ότι η Ελλάδα ανήκει και πρέπει να ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και του ευρώ.

Για εμάς το αληθινό ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι αυτό που τέθηκε επισήμως, μια πρόταση που ήδη έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Για εμάς το αληθινό ερώτημα είναι πώς βλέπουμε το μέλλον της χώρας, πώς ανακόπτεται η πορεία εσωστρέφειας που έχει ξεκινήσει.

Ονειρευόμαστε μια χώρα δημιουργική, παραγωγική, εξωστρεφή, δυναμική και αξιοπρεπή, μια χώρα ανοιχτή και ελεύθερη. Μια χώρα που δεν θα τιμωρεί τις γενιές που δεν γεννήθηκαν ακόμα για τα λάθη του παρελθόντος, που δεν θα είναι διχασμένη αλλά θα προχωρήσει ενωμένη προς τα μπροστά, δεν θα γυρίσει δεκαετίες πίσω.

Για όλους αυτούς του λόγους λέμε ΝΑΙ στο ευρώ. Και πάνω από όλα λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα

Σας καλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 20.30 στο Πνευματικό κέντρο Ερμούπολης.

Επιτροπή Σύρου για το ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ»

Μιχάλης Μακρουλάκης

Ιωσήφ Στεφάνου

Σεβαστιανός Βαρθαλίτης

Διονύσης Μεσσάρης