Επικαιρότητα

Ντόμινο ακυρώσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Σύρου

Κοινωνία 30/06/2015 19:58
Ντόμινο ακυρώσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Σύρου

Ντόμινο ακυρώσεων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα σε κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες της Σύρου.

Οι ακυρώσεις επικεντρώνονται στον Ελληνικό τουρισμό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, με τους ξενοδόχους του νησιού να βρίσκονται σε ιδιαίτερη δύσκολη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του syrostoday.gr τόσο σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ερμούπολης, όσο και σε ξενοδοχειακές μονάδες των παραλιακών περιοχών της Σύρου, οι ακυρώσεις επικεντρώνονται στον μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από αυτή την εβδομάδα έως και τις 20 Ιουλίου.

Οι ακυρώσεις είναι σε μεγάλο ποσοστό, ενώ σε θέση στασιμότητας παραμένουν οι κρατήσεις από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο syrostoday.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σύρου, Ιάκωβος Αρβανίτης, η ελληνική αγορά, δηλαδή οι Έλληνες παραθεριστές ακυρώνουν τις κρατήσεις που είχαν κάνει για τον μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα ακυρώνουν τις κρατήσεις που είχαν κάνει έως και τις 18 Ιουλίου περίπου. Αυτό σημαίνει ότι η τουριστική "πίτα" συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο για τη Σύρο.

Στην ερώτηση πως αντιδρά η ξένη τουριστική αγορά, ο κ. Αρβανίτης δήλωσε ότι η ξένη αγορά βρίσκεται σε σε στασιμότητα, αναμένοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τους ξένους τουρ οπερέιτορ, οι οποίοι και εκείνοι κρατούν στάση αναμονής, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για τα πακέτα του 2016.

"Κάθε μέρα που χάνεται είναι μία χαμένη ημέρα για τον τουρισμό. Οι απώλειες δυστυχώς δεν μπορούν να αντικατασταθούν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.