Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παρέλαση των..."σκαφάτων"

Κοινωνία 29/05/2015 10:35
Ξεκίνησε η παρέλαση των..."σκαφάτων"

Γέμισε το λιμάνι με πολυτελείς θαλαμηγούς. Γνωστά ονόματα της σόουμπιζ και όχι μόνο, καταφθάνουν στη Σύρο, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο γνωστός εφοπλιστής, Αντώνης Κομνηνός.

Ήδη στο λιμάνι ξεχωρίζει το σκάφος του εφοπλιστή και μεγαλομετόχου της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένεται να καταφθάσουν και άλλα γνωστών επιχειρηματιών της χώρας.

Οι επίσημοι καλεσμένοι είναι καλεσμένοι του εφοπλιστή, Αντώνη Κομνηνού, ο οποίος στο πλαίσιο των εγκαινίων της οικείας του, θα πραγματοποιήσει τριήμερες εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θεατρική παράσταση "Η Μεγάλη Χίμαιρα" που θα παρουσιαστεί από σήμερα έως και την Κυριακή, στο θέατρο "Απόλλων". Θυμίζουμε ότι τα έσοδα από τη σημερινή παράσταση, θα παραχωρηθούν από τον κ. Κομνηνό στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης προκειμένου να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για το ιστορικό του θέματος, ο γνωστός εφοπλιστής, Αντώνης Κομνηνός, αγόρασε πρόσφατα και ανακαίνισε ένα παλιό διατηρητέο αρχοντικό δίπλα στο κτήριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Στο αρχοντικό των 800 τ.μ, που ήταν πολλά χρόνια κλειστό και στο κάτω μέρος του παλαιότερα στεγαζόταν το εστιατόριο "Θαλάμι", λέγεται ότι θα χαρίσει και πάλι ζωή ο εφοπλιστής, που, σημειωτέον, στη Νάξο διαθέτει το ωραιότερο σπίτι. Με καταγωγή όμως από τη Σύρο, καθώς ο αείμνηστος πατέρας του Εμμανουήλ Κ. Κομνηνός ήταν γεννημένος στην αρχόντισσα των Κυκλάδων, ο Αντώνης Κομνηνός έκανε ακόμα ένα όνειρό του πραγματικότητα.

Φιλότεχνος

Λάτρης του Πειραιά, ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας Target Marine και πρόεδρος του Ιδρύματος «Αντώνιος Ε. Κομνηνός» έχει πάθος με την τέχνη, καθώς στη συλλογή του λέγεται ότι υπάρχουν σπάνια έργα, που κοσμούν τη βίλα του στο Π. Ψυχικό αλλά και το νεοκλασικό-κόσμημα όπου στεγάζεται το γραφείο του στον Πειραιά και στο οποίο ζούσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Μάλιστα σε δημοπρασία των Greek sales του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο το 2011 χτύπησε με άκρα μυστικότητα και απέκτησε αντί 500.000 ευρώ το έργο «Μυστράς» του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα.