Επικαιρότητα

Απάντηση της Blue Star Ferries στην καταγγελία πολίτη

Κοινωνία 25/04/2015 13:29
Απάντηση της Blue Star Ferries στην καταγγελία πολίτη

Απαντήσεις στην καταγγελία πολίτη που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, σχετικά με τη συμπεριφορά της Blue Star Ferries όσον αφορά τα δρομολόγια της Πέμπτης 30 Απριλίου, δίνει στο syrostoday.gr, o  Εμπορικός Διευθυντής της Blue Star Ferries, Διονύσης Θεοδωράτος.

Ο κ. Θεοδωράτος ξεκαθάρισε ότι πολιτική της ακτοπλοϊκής εταιρίας είναι να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να φθάνουν στον προορισμό τους, είτε αυτός ο προορισμός είναι η Σύρος, είτε η Αμοργός.

«Την Πρωτομαγιά, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει απεργία και άρα κανένα πλοίο δε θα ταξιδέψει. Με το δεδομένο λοιπόν ότι ο κόσμος που επιθυμεί να ταξιδέψει το τριήμερο, θα έπρεπε να φτάσει στα νησιά, προσθέσαμε ως εταιρία ένα δρομολόγιο, αυτό της Πάρου, στο «Blue Star 2»  που θα πήγαινε Σαντορίνη-Κω-Ρόδο να πάει Πάρο-Σαντορίνη-Κω-Ρόδο.

Και επειδή στη γραμμή Σύρου-Τήνου-Μυκόνου το πλοίο έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει νωρίς και να ξανά φύγει το βράδυ, δρομολογήσαμε το «Blue Star Paros» στις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας να κάνει το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Έπρεπε να εξασφαλίσουμε θέσεις να πάει ένας επιβάτης και στην Αμοργό που δε θα έχει δρομολόγιο για τις επόμενες ημέρες, αφού το επόμενο πλοίο για το συγκεκριμένο νησί είναι την Κυριακή. Άρα οι Ναξιώτες και αυτοί που πάνε Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Κατάπολα θα προωθηθούν με το δρομολόγιο που φεύγει την Πέμπτη στις 17.30 το απόγευμα και οι Συριανοί να μπορούν να προωθηθούν και με το δρομολόγιο που φεύγει από τον Πειραιά στις 9 το βράδυ.

Ήδη όμως στο δρομολόγιο που φεύγει την Πέμπτη στις 17.30 έχουν πουληθεί 300 εισιτήρια για τη Σύρο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι εσείς που πάτε Αμοργό, δε θα πάτε και θα περιμένετε το δρομολόγιο της Κυριακής ή του Σαββάτου ή ακόμη και σε μικρά νησιά που περιμένουν κάποιοι να πάνε να δουν τους δικούς τους ανθρώπους ή να πάνε για ένα τριήμερο. Πρέπει να βοηθήσεις και εκείνη τη μικρή κοινωνία να μπορέσει να δουλέψει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς».