Επικαιρότητα

Νέα παράταση για το σούπερ μάρκετ Νεωρίου

Κοινωνία 24/04/2015 22:34
Νέα παράταση για το σούπερ μάρκετ Νεωρίου

Νέα παράταση στο καθεστώς της δωρεάν παραχώρησης, έως το τέλος Αυγούστου, δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στον Προμηθευτικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό του Νεωρίου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να δοθεί χρόνος προς τη διοίκηση του Συνεταιρισμό να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία της μελέτης που διεξάγει προκειμένου να αποδείξει τα οφέλη που προάγει στην τοπική κοινωνία.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος του σούπερ μάρκετ Νεωρίου, οι εργαζόμενοι, καθώς και οι προμηθευτές που συνεργάζονται με την επιχείρηση.

Τόσο ο πρόεδρος, Δημήτρης Βογιατζής, όσο και η δικηγόρος της επιχείρησης, Δώρα Καρτάνου, αναφέρθηκαν στο καθεστώς της δωρεάν παραχώρησης, τονίζοντας τόσο τα οφέλη που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, στα τοπικά προϊόντα, αλλά και στην απασχόληση, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αλλαγή του καθεστώτος της δωρεάν παραχώρησης θα οδηγήσει σε λουκέτο τον Προμηθευτικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό, ο οποίος είναι από τους τελευταίους στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα έρχεται για 3η φορά στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, στη συζήτηση του θέματος συμμετείχε με ψήφο και το μέλος της Τοπικής Κοινότητας, Ηρώ Στίνη.


Αρνητική η γνωμοδότηση Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Νομικής Υπηρεσίας

Η εισήγηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα ήταν αρνητική, με το σκεπτικό ότι ασκεί εμπορική δραστηριότητα και δεν μπορεί να αποδειχθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας της, επομένως δεν δικαιολογείται η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου.

Επίσης, αντίστοιχη ήταν και η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου που υποστήριξη ότι η δωρεάν παραχώρηση δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με την ισχύουσα νομοθεσία, εκτός και αν αποδειχθεί ο ρόλος της επιχείρησης στην στήριξη και προώθηση τοπικών προϊόντων.

"Η δημοπράτηση θα οδηγήσει στο λουκέτο"

Στη συζήτηση μίλησε και εκ μέρους των εργαζομένων ο Στρατής Προβελέγγιος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το σούπερ μάρκετ Νεωρίου, εκτός του ότι απασχολεί Συριανούς εργαζόμενους, οι οποίοι επί πολλά χρόνια απασχολούνται στη συγκεκριμένη επιχείρηση, προωθεί και την τοπική αγορά, στηρίζοντας τοπικούς παραγωγούς. Όπως τόνισε εάν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οδηγήσει το κτήριο σε δημοπράτηση, θα οδηγήσει και 200 οικογένειες (εργαζόμενους και προμηθευτές) στο δρόμο, αφού θα αναγκάσει την επιχείρηση να βάλει λουκέτο.

Δείτε στο WebTV σχετικό απόσπασμα.