Ανακοινώσεις

«Όχι στην εσωτερική υποτίμηση. Όχι στην οικονομική ασφυξία»

Κοινωνία 24/04/2015 10:43

«Το ΔΣ του Συλλόγου Δ-Ν Σύρου-Τήνου-Μυκόνου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων, των Περιφερειών και άλλων Δημόσιων Οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προηγούμενη τακτική της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου με την  αντισυνταγματική μορφή των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου, επιχειρεί να φανεί συνεπής στους δανειστές και να συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις για το χρέος, στραγγίζοντας όχι μόνο τα κρατικά ταμεία. αλλά και όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, μεταφέροντας όλα τα αποθεματικά υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η  κυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» για να μαζέψει κεφάλαια, προκειμένου να καταφέρει να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος και τους διεθνείς τοκογλύφους με χρήματα τα οποία αφαιρεί ουσιαστικά από τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει τη δυνατότητα να τα δώσει πίσω, αν οι ασύδοτοι δανειστές συνεχίσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύσεις οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση σε κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και σε μειώσεις συντάξεων, επιδομάτων και παροχών Την ίδια στιγμή οι φήμες που διαδίδονται για αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, παρελκυστικές  και προετοιμάζουν το έδαφος για αντιλαϊκές-αντεργατικές ρυθμίσεις. 

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Η απόφαση της κυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.α. Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση σε βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.

Η πολιτική αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο και στην ανυπαρξία αποθεματικών για τις κοινωνικές ανάγκες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα επιδόματα ανεργίας, αφού όλα θα χαθούν στην μαύρη τρύπα του χρέους.

Διεκδικούμε  την απόσυρση της αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου για να μη βάλουν χέρι οι δανειστές και το κεφάλαιο στα αποθεματικά του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Όχι στην εσωτερική υποτίμηση. Όχι στην οικονομική ασφυξία. Πάνω από τα χρέη και τα κέρδη των κερδοσκόπων και των τραπεζών οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες».