Γνώμες

«Ο Δήμος είναι τυχερός που διαθέτει τέτοια στελέχη όπως είναι ο Παύλος Χατζηγρηγορίου»

Γνώμες 18/04/2015 12:13
«Ο Δήμος είναι τυχερός που διαθέτει τέτοια στελέχη όπως είναι ο Παύλος Χατζηγρηγορίου»

«Η απονομή του βαρύτιμου βραβείου Europa Nostra σε ένα στέλεχος του Δήμου, τον Παύλο Χατζηγρηγορίου, με το οποίο έχουμε συνεργαστεί επί σειρά ετών (ο πρώτος από τους υπογράφοντες ως Δήμαρχος, ο δεύτερος ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού) δεν μας δίνει απλώς χαρά, όπως συνηθίζεται να λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μας κάνει -πολύ περισσότερο- περήφανους που βρεθήκαμε πλάι του, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μας.

Ξέρουμε καλά τι συμβολίζει αυτή η διεθνούς κύρους αναγνώριση για τη δουλειά ενός δημόσιου λειτουργού, όπως ο Παύλος, σε μια εποχή που η δημόσια διοίκηση δυσφημείται, υποβαθμίζεται, βάλλεται για «αναποτελεσματικότητα», με τα στελέχη της συχνά να αποκαρδιώνονται και να απογοητεύονται. Να όμως που αυτή, η δημόσια διοίκηση και όχι ο ιδιωτικός τομέας, παρείχε τις ιδέες, το κίνητρο, τις δυνατότητες, τα μέσα για να ολοκληρωθεί και να αναγνωριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αξία, πρωτοτυπία και χρησιμότητα της έρευνας του Χατζηγρηγορίου για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ερμούπολης, με τα δεδομένα που προέκυψαν να είναι «ανοιχτά» και ελεύθερα διαθέσιμα σε όλους μας.

Βέβαια ο Παύλος δεν εργάστηκε μόνος του. Οφείλει πολλά στον Ιωσήφ Στεφάνου, καθηγητή και καθοδηγητή του, στους συναδέλφους του στο Δήμο -που όπως τυχαίνει να γνωρίζουμε τον στήριξαν πρόθυμα όποτε τους το ζήτησε- και βέβαια στην οικογένειά του. Το δικό του βραβείο είναι βραβείο για όλους αυτούς αλλά επίσης βραβείο για τη Σύρο και την Ερμούπολη.

Ο Δήμος μας είναι τυχερός που διαθέτει και μπορεί να αξιοποιεί στελέχη όπως ο Παύλος Χατζηγρηγορίου.

Γιάννης Δεκαβάλλας

Νίκος Αλμπανόπουλος»