Ανακοινώσεις

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί

Κόσμος 07/11/2023 07:21
Γάζα: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί

Τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4.104 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτωβρίου στην Λωρίδα της Γάζας , ανακοίνωσε το υπό την Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

«Περισσότεροι από 200 στις σφαγές της νύκτας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός αυτός αφορά μόνο την πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

UNICEF: Περισσότερα από 400 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στη Γάζα
Η UNICEF επανέλαβε τις εκκλήσεις για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, καθώς παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται με ρυθμό άνω των 400 την ημέρα στη συνεχιζόμενη πολιορκία της Γάζας.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει το νέο φυσιολογικό» τονίζει η οργάνωση. «Τα παιδιά έχουν ήδη αντέξει πάρα πολλά. Η δολοφονία και η αιχμαλωσία των παιδιών πρέπει να σταματήσουν. Τα παιδιά δεν είναι στόχος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της UNICEF η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα των φονικών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα.

«Οι εικόνες σφαγής που βγαίνουν από τον καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις χθες και ξανά σήμερα είναι φρικτές», δήλωσε η UNICEF.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ είπε ότι δεν έχει ακόμη εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών παιδιών από τον καταυλισμό. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο έδαφος είπαν στο CNN ότι εκατοντάδες τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, μετά τις αεροπορικές επιδρομές.Πηγή:www.dimokratiki.gr