Επικαιρότητα

"Ο Φοίνικας βρίσκεται στο έλεος του Θεού"

Κοινωνία 01/03/2015 15:04
"Ο Φοίνικας βρίσκεται στο έλεος του Θεού"

Η άμεση θωράκιση της παραλιακής ζώνης του Φοίνικα, ήταν η κυριότερη απαίτηση των κατοίκων της περιοχής προς τη δημοτική αρχή, η οποία σήμερα το πρωί συναντήθηκε μαζί τους στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

Στη λαϊκή συνέλευση πήραν μέρος πολλά μέλη της δημοτικής αρχής, αλλά και του Λιμενικού Ταμείου, της τοπικής κοινότητας του Φοίνικα, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Ανδρέας Γιαλόγλου.

Η πλειοψηφία των κατοίκων, με την αγανάκτηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, ζήτησαν επιτακτικά να θωρακιστεί άμεσα η παραλιακή ζώνη του Φοίνικα, η οποία ιδιαίτερα το φετινό χειμώνα, χτυπήθηκε άσχημα από τους νότιους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή.

Οι κάτοικοι διαμήνυσαν με κάθε τόνο, ότι οι περιουσίες τους έχουν υποστεί ζημιές, σημειώνοντας ότι πολλές φορές ο κεντρικός παραλιακός δρόμος του Φοίνικα είναι απροσπέλαστος, καθώς επίσης ότι είναι άκρως επικίνδυνος από τις σημαντικές διαβρώσεις που έχει υποστεί.

"Ο Φοίνικας έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού, εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ γίνονται έργα στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, στο Φοίνικα δεν έχει μπει η μία πέτρα πάνω στην άλλη", δήλωσε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, σημειώνοντας ότι ο Φοίνικας είναι από τις πιο παραμελημένες περιοχές της Σύρου.

Ένα άλλο θέμα που καίει αυτή τη στιγμή την περιοχή είναι και η μη ύπαρξη βιολογικού καθαρισμού, οδηγώντας τους κατοίκους να ξοδεύουν ένα σημαντικό ποσό ανά μήνα, περίπου 180-200 ευρώ, για την εκκένωση των βόθρων.

Στις τοποθετήσεις τους ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη, βάση των δημοτικών τελών, αλλά και των τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις.

"Μπορεί να γίνει 2ος πόλος έλξης"

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, δήλωσε ότι ο Φοίνικας μπορεί να γίνει ένας 2ος πόλος έλξης της Σύρου, σημειώνοντας ότι έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές, ώστε τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει το "αντίπαλο δέος" της Ερμούπολης.

Τόνισε δε ότι η δημοτική αρχή στοχεύει να διεκδικήσει μέσα από το νέο ΕΣΠΑ όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να γίνουν έργα στο νησί.

Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας του Φοίνικα

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Κοσμάς, ενημέρωσε τους κατοίκους ότι προχωρά μετά από πολλά χρόνια η ανάπλαση της παραλίας του Φοίνικα, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να εξευρεθεί ο καλύτερος τρόπος, ώστε να θωρακιστεί η παραλιακή οδός.