Γνώμες

Το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών είναι για μας αδιαπραγμάτευτο

Γνώμες 27/02/2015 10:33
Το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών είναι για μας αδιαπραγμάτευτο

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε μετά από ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών και μελών της κυβέρνησης μία πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών φπα στα νησιά του Αιγαίου που αφορά άμεσα και τις Κυκλάδες.

Παράλληλα γίνονται διαρροές για εφαρμογή του μέτρου στα κοσμοπολίτικα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη.

Για πρώτη φορά τόσο έντονα ανοίγει παράθυρο από την κυβέρνηση κατάργησης του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.

Το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών είναι για μας αδιαπραγμάτευτο.

Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να αντιληφθεί πως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο αλλά οξυγόνο της τοπικής κοινωνίας για να ανταπεξέλθει οικονομικά στο μεγάλο πρόβλημα της κρίσης.

Πρέπει να αντιληφθούν στην κυβέρνηση ότι τα νησιά του Αιγαίου και ειδικά οι Κυκλάδες αποτελούν την πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Αποτελούν κατεξοχήν περιοχή που μπορεί να δώσει ελπίδα ανάκαμψης σε μία καταρρέουσα εθνική οικονομία.

Από την μεριά μου θα ήθελα να ρωτήσω τους βουλευτές του Σύριζα του νομού Κυκλάδων κυρίους Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Μανιό, εάν αποδέχονται ότι υπάρχει ζήτημα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και σε περίπτωση που επαληθευτούν αυτές οι αναφορές εκείνοι σαν βουλευτές Κυκλάδων πως θα αντιδράσουν.

Κατερίνα Μονογυιού

Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας