Επικαιρότητα

«Η παράταξη «Σύρος, ένα βήμα μπροστά» έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας»

Πολιτική 24/01/2015 10:00
«Η παράταξη «Σύρος, ένα βήμα μπροστά» έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας»

Τα δημοτικά τέλη και συγκεκριμένα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο κομμάτι που αφορά τον οικισμό της Άνω Σύρου «άναψε» εκ νέου τη «σπίθα» της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στην παράταξης της μείζονας μειοψηφίας του Ανδρέα Γιαλόγλου.

Με μία σκληρή ανακοίνωση η δημοτική αρχή απαντά στα όσα υποστήριξε χθες η παράταξη «Σύρος, ένα βήμα μπροστά», σχετικά με την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα δημοτικά τέλη του οικισμού της Άνω Σύρου.

«Η εν Νιρβάνα τελούσα παράταξη του κου Γιαλόγλου»

«Δυσμενείς αντιπολιτευτικές συνέπειες, για τους υποστηρικτές της παράταξης "Σύρος- Ένα βήμα Μπροστά" του κου Γιαλόγλου, έχει η σοβαρή κρίση ταυτότητας της παράταξης, η οποία στο πρόσφατο Δελτίο τύπου της για τα Δημοτικά Τέλη του ιστορικού οικισμού της Άνω Σύρου, έχει μπερδέψει τί εισηγήθηκε και υποστήριξε στην προηγούμενη δημοτική θητεία, τί διατυμπάνιζε με δελτία τύπου και συνεντεύξεις προεκλογικά, τί δήλωνε μετεκλογικά και τί τελικά ψήφισε στη σχετική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εν Νιρβάνα τελούσα παράταξη του κου Γιαλόγλου, μέλη της οποίας κατά το παρελθόν, φόρτωσαν με χρέη και δάνεια τον πρώην Δήμο Άνω Σύρου, τα οποία σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι Συριανοί, καθώς επίσης και μερικοί εξ αυτών, χάρασσαν “κόκκινες γραμμές” κατά της συνένωσης των τριών Δήμων και στη συνέχεια, υπό το δέλεαρ του μισθού και της καρέκλας, αλλαξοπίστησαν και κάθισαν εκ δεξιών του κου Δεκαβάλλα, έρχεται σήμερα να γίνει τιμητής και υποστηρικτής μερικών και όχι όλων, από τους κατοίκους του ιστορικού οικισμού της Άνω Σύρου. 

Επί τέσσερα χρόνια στην προηγούμενη θητεία, η παράταξη της οποίας ήταν μέλος και ο κος Γιαλόγλου, δεν έβαλε ούτε μια πέτρα στον ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου, παρά μόνο συμπεριφερόμενη προς τους Απανωσυριανούς ως ιθαγενείς, με παράνομες ενέργειες, τους έδινε ψίχουλα από τα Δημοτικά τέλη , ενώ ταυτόχρονα, “χαράτσωνε” υπογείως, τόσο τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους Συριανούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία μέχρι και σήμερα, κανείς δεν μας έχει δώσει επίσημη απάντηση, για το που κατευθύνονταν

Την πιο πάνω παράνομη και εξευτελιστική, ιδιαίτερα για τους Απανωσυριανούς, τακτική της πρώην Δημοτικής Αρχής και νυν παράταξης Γιαλόγλου, ξεμπρόστιασαν μέλη της παράταξής μας, σεβόμενοι την επιθυμία των κατοίκων του ιστορικού οικισμού της Άνω Σύρου, οι οποίοι ζητούν ουσιαστική ανάπτυξη και όχι ξεροκόμματα. Απόδειξη των ανωτέρω, αποτελεί η συντριπτική επικράτηση της παράταξής μας στις πρόσφατες εκλογές και η επιδοκιμασία της, από τους μέχρι σήμερα ξεχασμένους κατοίκους της Άνω Σύρου.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, μείωσε τα Δημοτικά τέλη σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αρκετοί σύμβουλοι της σημερινής μείζονος μειοψηφίας, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της κου Γιαλόγου και σημερινού επικριτή των πάντων, πρότειναν κατά το παρελθόν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, όπως αποδείχτηκε πλέον, για μια ακόμα φορά, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, μείωση μόνο στις κατοικίες και τα καταστήματα του ιστορικού οικισμού της Άνω Σύρου. Επειδή δήθεν δεν επρόκειτο να προτείνουμε μείωση στις οικίες και τα καταστήματα του ιστορικού οικισμού της Άνω Σύρου, μας κατηγορούσε προεκλογικά η μείζονα μειοψηφία, όταν την προτείναμε τη μείωση αυτή, και πάλι μας κατηγόρησε η μείζονα μειοψηφία, διότι, η μείωση αυτή ήταν παράνομη! Τη δε μείωση αυτή, η παράταξη Γιαλόγλου υποστήριξε με τη ψήφο της και σήμερα, αναρωτιέται γιατί δεν την πρόσβαλλε με προσφυγή. Η συμπεριφορά της αυτή αποτελεί κατάλοιπο του παρελθόντος της, αφού πολλές φορές η παράταξη αυτή, πρώτα ψήφιζε και μετά σκεφτόταν τί ψήφισε. Τρανή απόδειξη και το δελτίο τύπου που εξέδωσε, το οποίο αν το διαβάσει κανείς είναι σίγουρο ότι το μόνο που θα καταλάβει είναι ότι ο κος Γιαλόγλου και η παράταξή του, τελούν σε πλήρη σύγχυση. 

Κύριοι σας θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με την δική σας παράταξη, προέβλεψε μείωση για ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού οικισμού, έτσι οι κάτοικοι του ιστορικού οικισμού θα απολαύσουν ΝΟΜΙΜΑ μειωμένα Δημοτικά Τέλη, παρά τις όποιες άστοχες και κακοπροαίρετες εξαγγελίες σας, οι οποίες δεν είναι ικανές να πείσουν τον κόσμο, ο οποίος θα δει τη μείωση στους επόμενους λογαριασμούς. Όσο και αν προσπαθήσετε να θολώσετε τα νερά, η αλήθεια θα λάμψει και μάλιστα επί της ουσίας, τη στιγμή που ο κάθε πολίτης θα κληθεί να πληρώσει λιγότερα δημοτικά τέλη από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, απλώς μας επιβεβαίωσε ακυρώνοντας την επιπλέον μείωση του ιστορικού οικισμού ως μη νόμιμη, ενώ η παράταξη του κου Γιαλόγλου, εγκλωβισμένη στις παράνομες τακτικές του παρελθόντος, τις οποίες μετά λύπης μας διαπιστώσουμε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει, φωνασκεί διότι έγιναν σε όλους αντιληπτές οι παράνομες και ρουσφετολογικές μέθοδοί της, οι οποίες δεν ξεγελάνε πια τους Συριανούς.

Σας θυμίζουμε ότι, η Δημοτική Αρχή βρήκε στους υπολογισμούς των Δημοτικών Τελών, μόνο για το 2014, σφάλματα ύψους 500.000 ευρώ, τα οποία προκαλούν έντονα ερωτηματικά και τα οποία ταυτόχρονα επιβάρυναν τους Συριανούς Δημότες. Η σημερινή Δημοτική Αρχή τα διόρθωσε προς όφελος των Συριανών,  χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση από την παράταξη Γιαλόγλου. Γι' αυτά τι έχετε να πείτε,

Σας θυμίζουμε ότι η παράταξή σας έκρινε παράνομη και τη μείωση που προτείναμε στις μονογονεϊκές οικογένειες, όμως εμείς την τολμήσαμε και την επιτύχαμε, σε αντίθεση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Μιλήστε λοιπόν επιτέλους επί της ουσίας και αφήστε τις δηλώσεις εντυπωσιασμού, από τέτοιες ο κόσμος έχει χορτάσει. Σύντομα θα κληθείτε, ως συνεχιστές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και μέλη αυτής, να πείτε στους αρμοδίους, που κατευθύνθηκαν τα χρήματα που τόσα χρόνια εισέπραττε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή από Δημοτικά τέλη, σε βάρος των Δημοτών.

Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει την προσπάθεια, του νοικοκυρέματος και της οργάνωσης του νησιού, το οποίο παρέδωσε ο κος Γιαλόγλου και η παράταξή του σε αποσύνθεση, διορθώνοντας τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, μακριά από τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες των προηγουμένων ετών, με συνεχείς ενέργειες και προσωπική εργασία. Ας αφήσει λοιπόν η παραπαίουσα παράταξη του κου Γιαλόγλου την κριτική του καναπέ και αν θέλει να φανεί χρήσιμη, ας κάνει ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις και όχι να βγάζει φαιδρά αυτοαναιρούμενα δελτία τύπου, για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της».