Επικαιρότητα

"Λαϊκή Συσπείρωση" Σύρου: "Αποσπασματικά τα μέτρα του Λ.Τ για το κυκλοφοριακό"

Πολιτική 05/07/2022 11:31
"Λαϊκή Συσπείρωση" Σύρου: "Αποσπασματικά τα μέτρα του Λ.Τ για το κυκλοφοριακό"

Για ένα ακόμη καλοκαίρι θα γίνουμε μάρτυρες, αλλά και θύματα, αποσπασματικών και μη αποτελεσματικών μέτρων, αντιμετώπισης από τον Δήμο  αλλά και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε σχέση με το κυκλοφοριακό κορεσμό του νησιού μας και ειδικά της Ερμούπολης.

Χωρίς κανένα προγραμματισμό  αποφασίστηκε ο αποκλεισμός όλων όσων χρησιμοποιούν το πάρκινγκ στο νησάκι, για να μεταβούν στην εργασία τους, σε δημόσιες υπηρεσίες και λοιπές υποχρεώσεις, επιτρέποντας την είσοδο μόνο μετά τις 10 το πρωί, νομίζοντας ότι έτσι θα  εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του νησιού. Ενώ πρώτο μέλημα τους έπρεπε να είναι η εξυπηρέτηση των  μονίμων κατοίκων και κυρίως των εργαζομένων περιορίζονται, για μια ακόμη φορά, οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης, μια περίοδο που ο όγκος των οχημάτων είναι αυξημένος, χωρίς να δίνεται καμία εναλλακτική.

Η πρόσληψη security, με «αστυνομικά» καθήκοντα, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, μόνο αντεγκλήσεις και έριδες θα προκαλέσει.  Τέτοια σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται "στο πόδι", με τέτοιου τύπου μέτρα.

Η πρόταση μας για τη βελτίωση  του  κυκλοφοριακού, βασίζεται στην καλύτερη αξιοποίηση και διεύρυνση των περιφερειακών χωρών ελεύθερης στάθμευσης, με παράλληλη  ενίσχυση και αποτελεσματικό προγραμματισμό  οργάνωσης των δημοτικών minibus, με συχνή και δωρεάν μετακίνηση από και προς το κέντρο και τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, σε συνδυασμό πάντα με τα απαιτούμενα κυκλοφοριακά μέτρα που θα προταθούν από τους αρμόδιους επιστήμονες, σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, πέρα από τα  οχήματα,  ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να προστατεύσει, με ότι μέσα διαθέτει την ισονομία και προστασία  των πεζών για ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία στα πεζοδρόμια και στους ελάχιστους πεζόδρομους της πόλης.