Επικαιρότητα

Σύρος: Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρηματιών

Κυκλάδες 17/05/2022 10:38
Σύρος: Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρηματιών

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξαπάτησης των επιχειρηματιών, καθώς επιτήδειοι εφευρίσκουν διάφορους τρόπους προκειμένου να αδειάσουν τους τραπεζικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, των "θυμάτων" τους.

Χθες το βράδυ μία κυρία Έφη... καλώντας από το κινητό "6944119967", κάλεσε γνωστή επιχείρηση ενοικιαζομένων καταλυμάτων με την πρόθεση να κλείσει δωμάτιο για πολυήμερες διακοπές, μέσα στον μήνα Μάιο. Μάλιστα επικαλέστηκε ότι κλείνει το δωμάτιο μέσω της επιχείρησης στην οποία εργάζεται.

Μετά από συνομιλία με τον επιχειρηματία και την οριστικοποίηση της κράτησης του δωματίου, η εν λόγω κυρία επικοινωνεί και πάλι με τον επιχειρηματία, καλώντας τον να πατήσει το link που του είχε αποστείλει με μήνυμα στο κινητό του με τους κωδικούς της τράπεζας... για να βάλει, όπως είπε, την προκαταβολή που της ζητήθηκε.

Ο συγκεκριμένο επιχειρηματίας, όπως δηλώνει στο syrostoday, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και έτσι προστάτευσε τις τραπεζικές του καταθέσεις.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους επιχειρηματίες όλων των κλάδων, καθώς λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, θα ενταθούν και οι προσπάθειες εξαπάτησης και παράνομης απόσπασης χρημάτων.