Επικαιρότητα

Σύρος: Στο 84% σε σχέση με το 2019, ο μαθητικός τουρισμός στο νησί

Κοινωνία 16/05/2022 18:52
Σύρος: Στο 84% σε σχέση με το 2019, ο μαθητικός τουρισμός στο νησί

Ολοκληρώθηκε χθες και επίσημα ο μαθητικός τουρισμός, ο οποίος για τη Σύρο πήγε εξαιρετικά, προσθέτοντας και αυτός ένα ακόμη θετικό πρόσημο για την τουριστική επισκεψιμότητα στο νησί, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παναγιώτης Κουταβάς, τόνισε ότι ο μαθητικός τουρισμός έκλεισε στο επίπεδο του 84% σε σχέση με το 2019. Ο αριθμός των επισκεπτών του Απριλίου (βλέπε Πάσχα) κυμάνθηκε στο 87% σε σχέση με το 2019 (27.810 επισκέπτες), κάτι που σημαίνει - σύμφωνα με τον ίδιο - ότι όσο αισιόδοξα ξεκίνησε η τουριστική περίοδος, τόσο αισιόδοξα θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για το θέμα του μαθητικού τουρισμό, αναφέρθηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, η οποία έδωσε στοιχεία επισκεψιμότητας τόσο για το θέατρο "Απόλλων", για το Βιομηχανικό Μουσείο, όσο και για το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη.

Συγκεκριμένα η κα Λεονταρίτη τόνισε ότι το Θέατρο "Απόλλων" από τις 11 Μαρτίου έως και σήμερα, επισκέφθηκαν 4.573 άτομα, το Βιομηχανικό Μουσείο 3.348 άτομα και τέλος, το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο επισκέφθηκαν 2.741 άτομα.

"Ο προγραμματισμός πήγε εξαιρετικά καλά, εάν αναλογιστούμε τα υγιεινά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας", σημείωσε η κα. Λεονταρίτη, η οποία τόνισε ότι προγραμματισμένες επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε αυτές έρχεται να προστεθεί και το Ενυδρείο το Κίνι.