Επικαιρότητα

Σύρος: Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών για την εγκατάσταση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Εκπαίδευση 16/05/2022 15:34
Σύρος: Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών για την εγκατάσταση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Την έντονη αντίδρασή τους στην εγκατάσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια της χώρας, εξέφρασαν φοιτητές και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Σύρου, του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σήμερα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Μιαούλη και την παραλία της Ερμούπολης.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια σειρά επιθέσεων απέναντι στα ανοιχτά δημόσια πανεπιστήμια με την κατάργηση του ασύλου. Συνεχίζει, με την εφαρμογή του Νόμου Κεραμέως Χρυσοχοΐδη, να καταπατά και να διαστρεβλώνει την φύση και τον χαρακτήρα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφει ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Ως ΦΣ του ΤΜΣΠΣ τασσόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια, δηλώνουμε την στήριξη και αλληλεγγύη μας στους φοιτητές του ΑΠΘ και στα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Χάνεται η ελευθερία λόγου, η ελεύθερη έκφραση ιδεών και πεποιθήσεων
Δημιουργείται μια αίσθηση τρομοκρατίας
Καταπατούνται τα προσωπικά δεδομένα 
Χάνεται ο ανοιχτός χαρακτήρας των πανεπιστημίων με τον έλεγχο της φοιτητικής ταυτότητας
Αποστειρώνεται ο χώρος με αποτέλεσμα τον περιορισμό των πολιτιστικών ομάδων και των δράσεων εντός του πανεπιστημίου", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών..