Επικαιρότητα

«Αγαπητές κυρίες και Αγαπητοί κύριοι του Δήμου Ερμούπολης Σύρου, σας υπενθυμίζουμε ότι το Κολυμβητήριο της πόλης παραμένει κλειστό..»

Αθλητισμός 19/12/2014 13:52
«Αγαπητές κυρίες και Αγαπητοί κύριοι του Δήμου Ερμούπολης Σύρου, σας υπενθυμίζουμε ότι το Κολυμβητήριο της πόλης παραμένει κλειστό..»

Επιστολή στο syrostoday.gr έστειλαν  οι γονείς των αθλητών και φίλοι των αθλημάτων της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης υπενθυμίζοντας ότι το κολυμβητήριο της Σύρου παραμένει κλειστό για 8 μήνες το χρόνο, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην Συνάντηση Εργασίας για Δράσεις Αθλητικού Τουρισμού στα γραφεία του Δήμου.

Ταυτόχρονα δίνουν στην δημοσιότητα την επιστολή που έστειλαν στο Δήμο Σύρου  - Ερμούπολης στις 7 Οκτωβρίου 2014 για το θέμα του κολυμβητήριου.

Η επιστολή έχει ως εξής:
 
Ερμούπολη, 19/12/2015
Εμείς οι γονείς των αθλητών, φίλοι των αθλημάτων της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, με αφορμή τη δημοσίευση στο ηλεκτρονικό περιοδικό «syrostoday»  του άρθρου με τίτλο «Συνάντηση Εργασίας για Δράσεις Αθλητικού Τουρισμού» στο χθεσινό ηλεκτρονικό φύλλο της 18ης/12/2015, επιθυμούμε να προβούμε στην παρακάτω δήλωση, την οποία παρακαλούμε να δημοσιεύσετε αυτούσια.
«Στο ανωτέρω σχετικό άρθρο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το κολυμβητήριο της Σύρου είναι ένα από τα λίγα κολυμβητήρια στην ελληνική επικράτεια το οποίο παραμένει  σε συνεχή λειτουργία  όλο το έτος !!
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη πηγή προέλευσης αυτού του κειμένου, ή αν η γραφή αυτή αποτελεί προϊόν τυποποιημένου κειμένου της Δημοτικής Αρχής που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σε κάθε όμως περίπτωση, είτε έτσι, είτε αλλιώς, σημασία έχει αυτή την ώρα να δοθεί μια απάντηση προς χάριν και της καλής δημοσιογραφίας  ή  απλής ενημέρωσης των πολιτών του νησιού.
Η αλήθεια αγαπητοί φίλοι είναι, ότι το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό  εδώ και τρία συνεχόμενα έτη (εκτός από τα καλοκαίρια) και είναι ένα από τα λίγα πλέον κολυμβητήρια στην ελληνική επικράτεια που παραμένουν κλειστά 8 μήνες το χρόνο. Για το λόγο αυτό εξάλλου, οι αθλητές της υδατοσφαίρισης του ΝΟ Σύρου δεν συμμετείχαν τα τελευταία δύο χρόνια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Την ώρα δε αυτή, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, οι  ομάδες water polo του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, να μη συμμετάσχουν ούτε στα επόμενα πρωταθλήματα, που ξεκινούν στις 6 Μαρτίου του 2015. Σημειώνεται ότι αναμένεται η παράδοση του έργου της τηλεθέρμανσης μέσω της απορριπτόμενης ενέργειας της ΔΕΗ και της διασύνδεσης με το Κολυμβητήριο.
Ο αθλητικός τουρισμός και κυρίως -κατά την κρίση μας- τα αθλήματα του υγρού στίβου και της θάλασσας. ασφαλώς και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το νησί.  Προϋποθέσεις όμως για την ανάπτυξή του είναι η σχεδίαση ενός αναπτυξιακού πλάνου με προϋπάρχουσες υποδομές σε πλήρη λειτουργία υπό μορφή επενδύσεων.
Αντί άλλης παράθεσης στοιχείων, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή που οι φίλοι και γονείς του αθλήματος της υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Σ είχαμε αποστείλει στους αρμόδιους Αντιδημάρχους και το Δήμαρχο Σύρου στις αρχές του Οκτωβρίου με το με αριθμό πρωτ. 31739/7.10.2014 έγγραφό μας, χωρίς να έχουμε λάβει ως σήμερα απάντηση. Πέρασαν από τότε 75 μέρες και ήρθαν Χριστούγεννα.
Την επιστολή αυτή κοινοποιούμε στον παρόντα χρόνο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας τα μέλη του ΔΣ του Δήμου Ερμούπολης Σύρου να λάβουν επισήμως θέση για το θέμα του Κολυμβητηρίου.
 
Με τιμή
Δημήτρης Τσιργής

Εκπρόσωπος Γονέων των Αθλητών των Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης του ΝΟΣ

Ακολουθεί η επιστολή της 7ης Οκτωβρίου 2014

 

Προς

Δήμο Σύρου  - Ερμούπολης

Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μαραγκό
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μαρία Καζαντζάκη
Αντιδημάρχους κκ. Αλέξη Αθανασίου, Σταύρο Γουσγουνέλη,

Μάριο Βουτσίνο, Αθανάσιο Φώσκολο και Γεώργιο Παπαμανώλη

 

Κοιν:  1. Πρόεδρο του Ν.Ο Σύρου,  κ. Γεώργιο Φίλιο,

2. Μέλη ΔΣ του Ν.Ο Σύρου

 

Ερμούπολη, 6 Οκτωβρίου 2014

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμη κα Πρόεδρε, Αξιότιμοι κύριοι Αντιδήμαρχοι,

Για ακόμη μια χρονιά το Κολυμβητήριο της πόλης μένει κλειστό από τα τέλη Σεπτέμβρη και μετά.

Η νέα Δημοτική Αρχή διέδιδε «ανεπισήμως» είναι αλήθεια,  αλλά εμμέσως πλην σαφώς,  ότι το κολυμβητήριο δεν θα κλείσει φέτος, ως την ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης (απορριπτόμενη θερμότητα της ΔΕΗ ΑΣΠ Σύρου).  Σημειώνεται επίσης, ότι - όπως είστε σε θέση να γνωρίζετε – το έργο δεν απαλλάσσει τη Δημοτική Αρχή από την  εγγραφή νέας σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό της, αφού θα συνεχίσει να είναι απαιτητή μια σημαντική ποσότητα πετρελαίου, ως συμπληρωματική της παρεχόμενης ενέργειας του ως άνω έργου.

Είναι δε απορίας άξιον, ότι ενώ έχουν εγκριθεί σχετικές πιστώσεις (με αναλήψεις δαπανών) για την προμήθεια καυσίμων (ΑΔΑ: ΒΙΕΩΩΗΟ-Ψ2Μ) εκ μέρους του Δήμου Σύρου Ερμούπολης στις αρχές του 2014, το ακριβές ύψος των προμηθειών αυτών (ως προς τη διάθεσή τους) εξακολουθεί να αναζητείται. Εκτός αν εσείς, μελετώντας εκ των έσω τα οικονομικά στοιχεία, έχετε να μας προσφέρετε μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση.

Οι αθλητές της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης μένουν και πάλι άστεγοι, ενώ οι δικαιολογίες για το γεγονός αυτό παραμένουν επαναληπτικά προβλέψιμες και   συνεπώς η κριτική που ασκήθηκε από τους εκλεγμένους πλέον δημοτικούς συμβούλους σας  κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα, εκ των υστέρων αποδεικνύεται,  ότι αφορούσε μόνο στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων, δηλαδή ένα ακόμη  προεκλογικό τρικ με ημερομηνία λήξης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο 22 αθλητές των ακαδημιών του πόλο και 75 αθλητές και αθλήτριες παιδικής και εφηβικής ηλικίας κολύμβησης βρισκόταν στην πισίνα. Τώρα θα βρίσκονται «στα σπίτια τους». Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 180 παιδιά (7-16 ετών) «παρέμειναν σπίτια τους» (ή άλλαξαν αθλήματα) τα τελευταία τρία χρόνια από τα «άνοιξε - κλείσε» της πισίνας.

Κύριε Δήμαρχε, Κυρία Πρόεδρε, Κύριοι Αντιδήμαρχοι,

Γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνετε την ώρα αυτή ένα δύσκολο έργο συνολικής διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων και όχι μόνο των οικονομικών πόρων. Αναμένουμε όμως να αναζητήσετε τους κατάλληλους τρόπους και να αναλάβετε εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να παραμείνει η πισίνα ανοιχτή και μάλιστα όλες τις ημέρες της εβδομάδας (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών του Σαββάτου και της Κυριακής). Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πιθανότερο είναι οι νεαροί αθλητές να μην επιστρέψουν ποτέ σ΄αυτήν.

Μ΄ αυτό τον τρόπο ίσως και το επερχόμενο έργο της τηλεθέρμανσης μέσω ΔΕΗ, να καταστεί «πλήρως μη ανταποδοτικό» για τη Συριανή κοινωνία. Μ΄ αυτό τον τρόπο ίσως δεν θα χρειαστεί να εγγράψετε καν, νέες σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό σας. Τα αθλήματα του υγρού στίβου θα έχουν ήδη διαλυθεί.

Εκ μέρους των γονέων και φίλων των ακαδημιών του Τμήματος Υδατοσφαίρισης του Ν.Ο. Σύρου, οφείλουμε να σας αναφέρουμε ότι αδυνατούμε πλέον να μείνουμε απαθείς μπρος στο νέο κλείσιμο της πισίνας που ισοδυναμεί με τελειωτικό χτύπημα για τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Σας καλούμε - έστω και την ύστατη ώρα - να μην υποτιμήσετε την απογοήτευση και τη ματαίωση των αθλητών, των γονιών και εντέλει των πολιτών της πόλης μας.

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Τσιργής

Εκπρόσωπος Γονέων των Αθλητών των Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης του ΝΟΣ