Ανακοινώσεις

1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Κοινωνία 18/12/2014 11:57
1ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συριανού Καρναβαλιού 2015! Η ομάδα ΕΠΟΧΕΣ, η οποία την προηγούμενη χρονιά διακρίθηκε στο Συριανό Καρναβάλι είναι ο πρώτος διοργανωτής αυτού του νέου θεσμού και με χαρά και τρέλα προσκαλεί όλους να συμμετέχουν σε αυτόν.

Η συμμετοχή στο 1ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού δεν απαιτεί κόστος συμμετοχής και απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Αποτελεί ένα ταξίδι προετοιμασίας για τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και των θεατών στο Συριανό Καρναβάλι κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες μέσα από την προσπάθεια επίλυσης λουκουμοσκονισμένων γρίφων, ολοκλήρωσης τρελών δοκιμασιών και αντιμετώπισης εξωφρενικών προκλήσεων θα συναγωνιστούν στις ικανότητές τους, θα ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και θα “προθερμανθούν” για το τελευταίο ξέφρενο τριήμερο του καρναβαλιού.

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, πρώην ή μελλοντικούς καρναβαλιστές, μαθητές που τους τρώει το στρες, φοιτητές, ξαδέρφες, θείες, γιαγιάδες και πεθερές, ανιψιούς, κουνιάδους, μπατζανάκηδες και κουμπάρους! Μόνο τον παπαγάλο, το χρυσόψαρο και την γάτα αφήστε στο σπίτι για να μην τα κουράζουμε κιόλας! Σας εκμυστηρευόμαστε ότι σκεφτήκαμε να αποκλείσουμε τις πεθερές αλλά έτσι θα σας ταλαιπωρήσουμε περισσότερο!

Σας προσκαλούμε λοιπόν να προετοιμάσετε τη δική σας ομάδα γιατί η ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής θα ενεργοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιανουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

Οι άκρως λουκουμοσκονισμένοι γρίφοι θα παραδοθούν στις ομάδες την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και οι συμμετέχοντες θα κυνηγούν το κρυμμένο μας λουκούμι μέχρι και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου!!!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μέσω e-mail στο syroscarnival.loukoumi@gmail.com και στο Facebook: Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού (https://www.facebook.com/krimenoloukoumi)

 

Κανόνες και όροι συμμετοχής στο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού

 

Άρθρο 1. Τι είναι το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού είναι ένα ταξίδι προετοιμασίας για τη συμμετοχή των καρναβαλιστών στο Συριανό Καρναβάλι. Μέσα από την προσπάθεια επίλυσης λουκουμοσκονισμένων γρίφων, ολοκλήρωσης τρελών δοκιμασιών και αντιμετώπισης εξωφρενικών προκλήσεων οι συμμετέχοντες συναγωνίζονται στις ικανότητές τους, ενδυναμώνουν τις μεταξύ τους σχέσεις και “προθερμαίνονται” για το τελευταίο ξέφρενο τριήμερο του καρναβαλιού.

 

Άρθρο 2. Σύσταση ομάδων

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως! Μαθητές που τους τρώει το στρες, φοιτητές, ξαδέρφες, θείες, γιαγιάδες και πεθερές, ανιψιοί, κουνιάδοι, μπατζανάκηδες και κουμπάροι! Μόνο τον παπαγάλο, το χρυσόψαρο και την γάτα αφήστε στο σπίτι για να μην τα κουράζουμε κιόλας!
  • Η κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει να ορίσει αρχηγό για το Κυνήγι του Χαμένου Λουκουμιού ο οποίος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
  • Κάθε ομάδα αποτελείται υποχρεωτικά τουλάχιστον από 10 και μέγιστο 30 παίκτες.
    σημ.1: Λόγω του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων οι ομάδες που προκύπτουν από καρναβαλικές ομάδες προηγουμένων ετών ή ανήκουν σε καρναβαλικές ομάδες του φετινού καρναβαλιού μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, εφ' όσον το επιθυμούν, με τον τίτλο της καρναβαλικής ομάδας τους και σχετικό επίθεμα π.χ. ΕΠΟΧΕΣ- Ψαχτήρια, ΕΠΟΧΕΣ Ντετέκτιβ κτλ
    σημ.2: Τα μέλη της διοργανώτριας ομάδας αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία συμμετοχής.
  • Ομάδες που δεν συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον πέντε (5) ενήλικες παίκτες στη σύστασή τους αποκλείονται.
  • Το Κυνήγι δεν απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες και οι συμμετέχοντες δε θα συμμετέχουν σε δοκιμασίες που να απαιτούν ιδιαίτερα πνευματικά ή σωματικά προσόντα. Αυξημένη επαγρύπνηση, ομαδικότητα, εγρήγορση και όρεξη για επίλυση σπαζοκεφαλιών είναι οι κύριες απαιτήσεις αυτού του Κυνηγιού. Οι λάτρεις του Επιθεωρητή Κλουζό θα αποζημιωθούν επιτέλους για αυτή τη μανία τους.

 

Άρθρο 3. Διεξαγωγή

  • Κυριακή 4 Ιανουαρίου: Έναρξη ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχών ομάδων.
  • Σάββατο 31 Ιανουαρίου: Λήξη δηλώσεων συμμετοχών.
  • Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου: Τελετή έναρξης 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, ταυτόχρονη παράδοση κλειστών φακέλων στους αρχηγούς των ομάδων, οι οποίοι και θα περιέχουν τους όρους αλλά και τις δοκιμασίες του Κυνηγιού. Από εκείνη τη στιγμή κηρύσσεται η έναρξη και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν μια ποικιλία γρίφων και δοκιμασιών οπότε τρεχάτε ποδαράκια μου.
  • Σάββατο 14 Φεβρουαρίου: Αγάπη μόνο άντε και λίγες καρδούλες αλλά και παράδοση των λυμένων γρίφων και δοκιμασιών από τους αρχηγούς των ομάδων στην επιτροπή διοργάνωσης.
  • Κυριακή 15 Φεβρουαρίου: Μετά τη σοκολάτα και τα γλυκά του Βαλεντίνου και της Βαλεντίνας πάμε να γυμναστούμε λιγάκι! Τελική ταυτόχρονη και φανερή δοκιμασία στα στενά σοκάκια της Άνω Σύρου για όλες τις ομάδες του Κυνηγιού.

 

Άρθρο 4. Βαθμολόγηση

Κάθε λυμένος γρίφος βαθμολογείται με συγκεκριμένη βαθμολογία όπως αυτή θα οριστεί από τη Επιτροπή Διοργάνωσης και θα κατατεθεί σε κλειστό φάκελο στην Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. Η βαθμολογία του γρίφου δε θα είναι γνωστή στους συμμετέχοντες εξ αρχής αλλά θα δοθεί με την ολοκλήρωση των τελευταίων δοκιμασιών.

Η συνολική βαθμολογία των κρυφών και των φανερών γρίφων φτάνει στους εκατό βαθμούς. Η ομάδα που αθροιστικά θα συγκεντρώσει τους περισσότερους είναι και η νικήτρια ομάδα.

Αρμόδια για τη βαθμολόγηση είναι η εξαμελής Επιτροπή Διοργάνωσης που έχει ορίσει η διοργανώτρια ομάδα.

Οι λυμένοι γρίφοι που θα παραδοθούν από τους αρχηγούς το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, θα καταμετρηθούν και θα βαθμολογηθούν από την Επιτροπή Διοργάνωσης και τα αποτελέσματα θα δοθούν την ίδια ημέρα σε κλειστό φάκελο στην Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η κρυφή τελική βαθμολογία αθροιστικά με τη φανερή βαθμολογία που θα προκύψει από τις δοκιμασίες της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν στην τελετή παρουσίασης των καρναβαλικών στολών οπότε και ο νικητής θα παραλάβει το βραβείο του και την αγάπη μας σε συνδυασμό με τα παλαμάκια μας!

 

Άρθρο 5. Έπαθλα

1η θέση:

  • Δικαίωμα διοργάνωσης του θεσμού την επόμενη χρονιά.
  • Λάβαρο νικητή ώστε να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.
    σημ.1: στην περίπτωση που η νικήτρια ομάδα δεν συμμετέχει στην καρναβαλική παρέλαση θα είναι αυτή που θα ακολουθήσει το άρμα του Γεώργιου Σουρή και θα ανοίξει την παρέλαση.
    σημ.2: Σε περίπτωση που ο νικητής δηλώσει αδυναμία διοργάνωσης για την επόμενη χρονιά, τότε η διοργάνωση περνάει στον δεύτερο κατά σειρά νικητή. Σε περίπτωση που ο δεύτερος νικητής δηλώσει επίσης αδυναμία και κατά συνέχεια και ο τρίτος τότε η διοργάνωση επαναλαμβάνεται την επόμενη χρονιά από τον διοργανωτή της προηγούμενης.

2η θέση:

Ο νικητής της δεύτερης θέσης παίρνει την αγάπη και το σεβασμό καθώς και πολλές δωρεάν αγκαλιές από τους διοργανωτές.

3η θέση:

Ο νικητής της τρίτης θέσης παίρνει την αγάπη και το σεβασμό μας. Σε αυτή την περίπτωση οι αγκαλιές χρεώνονται αλλά είναι διαθέσιμες.

Άρθρο 6. Λοιποί όροι

  • Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν κάποιοστοιχείο, αποκλείονται αμέσως.
  • Η Επιτροπή Διοργάνωσης είναι αρμόδια για τη δημιουργία των γρίφων και το σχεδιασμό των δοκιμασιών καθώς και για την επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει. Εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίκτη ή ομάδα, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδας.

 

Η Επιτροπή Διοργάνωσης ή Λουκουμοεπιτροπή

(Για την ομάδα “Εποχές”)
Βιδάλης Γιώργος
Δεναξά Μαρία
Νησιώτης Αντώνης
Ξανθάκη Ρούλα
Πρίντεζη Χριστίνα
Πρίντεζης Πέτρος