Επικαιρότητα

Τα 6α "Χοιροσφάγια" από τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Κοινωνία 07/12/2021 16:12
Τα 6α "Χοιροσφάγια" από τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

"Το διήμερο 27/28 Δεκεμβρίου 2021, ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου πραγματοποίησε μετά από δύο χρόνια τα 6α Χοιροσφάγια-Χοιροφάγια.

Από το 2015 ξεκίνησε η αναβίωση του τοπικού εθίμου και έχει καταφέρει στο πέρασμα του χρόνου να γίνει θεσμός και σημείο ένωσης ανθρώπων που αγαπάνε τη θάλασσα από όλη την Ελλάδα.

Φέτος, σεβόμενοι την υπάρχουσα κατάσταση και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το ΔΣ του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη δράση και έτσι αντί για Χοιροσφάγια να πραγματοποιήσει Χοιροφάγια. Το νησί μας επισκέφτηκαν φίλοι από τον ΟΦΣΕ, τη Λ.Φ.Σ. Ιάσων, και τον ΕΟΦΣ, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Ομίλου και επιζητώντας τη συνεύρεση με τα μέλη και τους φίλους του.

Το Σάββατο 27/11 το βράδυ, το ραντεβού ήταν για φαγητό στην ταβέρνα “Στου Κοντού” στην Αζόλιμνο με γλέντι και ζωντανή μουσική.

Την Κυριακή 28/11 από το πρωί, στον εξωτερικό χώρο του εντευκτηρίου παρασκευάστηκαν παρα-δοσιακά συριανά λουκάνικα, κοντοσούβλι, πηχτή και άλλοι χοιρινοί μεζέδες. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κρεοπώλη και μέλος του ομίλου μας Δαλεζιο Χαράλαμπο που χορήγησε το κρέας από το κρεοπωλείο του, " Το Σαλιμπάκι", και παρασκεύασε όλα τα παραπάνω. Επίσης, οι γυναίκες του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. είχαν ετοιμάσει εδέσματα και γλυκά για να συνοδεύσουν το ποτό τους, οι καλεσμένοι.

Με γέλια, συζητήσεις, νόστιμα παραδοσιακά φαγητά και καλή διάθεση ολοκληρώθηκαν για 6η χρονιά τα Χοιροσφάγια του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση και όσους συμμετείχαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή τη δύκολη εποχή που διανύουμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!".