Επικαιρότητα

Νοσοκομείο Σύρου: Μπαίνουν οι "βάσεις" για τον "Ψηφιακό φάκελο του ασθενή"

Υγεία 26/11/2021 11:38
Νοσοκομείο Σύρου: Μπαίνουν οι "βάσεις" για τον "Ψηφιακό φάκελο του ασθενή"

Μετά από την υλοποίηση του έργου "Ψηφιακό νοσοκομείο Αιγαίου", η υγειονομική μονάδα της Σύρου ξεκινά ένα ακόμη σημαντικό έργο που έχει επίκεντρο τόσο τον ασθενή, όσο και την εν γένη λειτουργία του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο της Σύρου είναι η πρώτη υγειονομική μονάδα της 2ης ΥΠΕ που εντάσσεται στο νέο σύστημα DRG, που αφορά τον "ψηφιακό φάκελο του ασθενή".

Για αυτό το σκοπό βρέθηκε σήμερα στο νησί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG, Χαράλαμπος Πλατής, ο οποίος έχει διατελέσει επί πέντε χρόνια διοικητής του νοσοκομείου της Σύρου.

Στο πλαίσιο αυτό, κ. Πλατής συναντήθηκε με τον Διοικητή της υγειονομικής μονάδας, Μιχάλη Ζουλουφό, προκειμένου να προχωρήσει το όλο εγχείρημα και εφόσον ψηφιστεί και ο νόμος από το Υπουργείο Υγείας, να μπορέσει έως το καλοκαίρι να λειτουργήσει τη νέα αυτή δυνατότητα με το διασυνδεδεμένο της Νάξου.

Με τον "ψηφιακό φάκελο του ασθενή", ο ιατρός διαθέτει, για τον ασθενή που νοσηλεύει, το ιστορικό, τις εξετάσεις, το φάκελο υγείας, σημεία προσοχής, ενημερωτικά σημειώματα στον υπολογιστή του, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται εντυπωσιακά η κλινική γραφειοκρατεία, καθώς σχεδόν όλη γίνεται ηλεκτρονικά, με σκοπό την πλήρη paperless λειτουργία των κλινικών.

Ταυτόχρονα μέσω του συγκεκριμένου συστήματος θα γίνει και εξορθολογισμός των δαπανών του νοσοκομείου.

Το νέο σύστημα DRG ήδη έχει ξεκινήσει στα νοσοκομεία της Κρήτης.