Επικαιρότητα

"ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ": Η νέα διαδικτυακή ομάδα που δημιούργησε ο Χάρης Βεκρής

Κοινωνία 25/11/2021 17:56
"ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ": Η νέα διαδικτυακή ομάδα που δημιούργησε ο Χάρης Βεκρής

"ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ", είναι η νέα διαδικτυακή ομάδα που δημιούργησε σήμερα ο Χάρης Βεκρής.

Σύμφωνα με τον κ. Βεκρή, η νέα αυτή σελίδα δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει τις πιο δραστήριες και δημιουργικές δυνάμεις του νησιού, που θα μπορέσουν να φέρουν - επιτέλους - αποτέλεσμα. "Η ενεργός συμμετοχή και οι απόψεις σου για όσα μπορούν να βελτιωθούν στο νησί, για όσα πρέπει να γίνουν και για όσα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, είναι απαραίτητες", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Χάρης Βεκρής έχει δημιουργήσει τις διαδικτυακές σελίδες "ΑΠΟΛΛΩΝ Δημοτικόν Θέατρον Ερμουπόλεως», «Θέλω η ΣΥΡΟΣ να είναι υποψήφια ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021», «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» και τα «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS».

Η ανάρτηση του Χάρη Βεκρή για τη νέα σελίδα στο διαδίκτυο


Στις πληροφορίες της ομάδας «ΑΠΟΛΛΩΝ Δημοτικόν Θέατρον Ερμουπόλεως» στο facebook, αναφέρεται πως «δημιουργήθηκε 11 χρόνια πριν». Από τότε έχω δημιουργήσει και διαχειρίζομαι άλλες τρεις ομάδες. Καμία τους δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού όλες συζητήθηκαν, ευαισθητοποίησαν και έφεραν σχετικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού. Η ομάδα των φίλων του Θεάτρου Απόλλων συνέβαλε - μεταξύ άλλων - στη μοναδική συνεργασία Δήμου Σύρου Ερμούπολης και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τον σχεδιασμό και την κατασκευή του εκδοτηρίου εισιτηρίων, των βιτρινών πωλητηρίου (που ποτέ δεν λειτούργησε) και των stand για περιοδικές εκθέσεις (που χρησιμοποιήθηκαν μόνο στην πρώτη παρουσίαση τους).

Η ομάδα «Θέλω η ΣΥΡΟΣ να είναι υποψήφια ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021» (2012) προσέφερε ένα όραμα κι έναν υψηλό στόχο για το νησί και τους ανθρώπους του, σκόνταψε όμως στη Δημοτική Αρχή της εποχής.

Πριν δυο χρόνια δημιούργησα την ομάδα «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» που αφού συζητήθηκε ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων, εδραιώθηκε ως το μοναδικό μετερίζι αντίστασης κατά της κατάργησης του ευεργετικού αυτού μέτρου για όλους εμάς που ζούμε στα νησιά, αφού Περιφέρεια και Δήμος αδιαφορούν παντελώς για το θέμα. Τελευταία, πριν έναν χρόνο, δημιούργησα την ομάδα «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS» που πασχίζει να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και εντέλει, στη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού μας, απέναντι σε αιρετούς άρχοντες που δυστυχώς αδυνατούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Αναμφίβολα, όλες οι παραπάνω ομάδες κάτι προσέφεραν ως τώρα και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο μέλλον, έστω και μ’ αυτή τη μικρή δύναμη που τους παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς όμως, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, παρότι περπάτησαν αρκετά βήματα, δεν κατάφεραν, ούτε φαίνεται να καταφέρουν ποτέ να φτάσουν στον τερματισμό. Κι αυτή είναι η σημαντική διαφορά ετούτης της ομάδας: να βγει και εκτός facebook.

Η «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει τις πιο δραστήριες και δημιουργικές δυνάμεις του νησιού, που θα μπορέσουν να φέρουν - επιτέλους - αποτέλεσμα. Η ενεργός συμμετοχή και οι απόψεις σου για όσα μπορούν να βελτιωθούν στο νησί, για όσα πρέπει να γίνουν και για όσα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, είναι απαραίτητες. Κάνω την αρχή για τη ΣΥΡΑ. ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.

Χάρης Βεκρής
Οικονομολόγος - Πολιτιστικός Διαχειριστής
Δημιουργός και διαχειριστής των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ Δημοτικόν Θέατρον Ερμουπόλεως», «Θέλω η ΣΥΡΟΣ να είναι υποψήφια ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021», «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» και «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS»