Επικαιρότητα

Να υποβάλουν νέα αίτηση οι κάτοχοι μικρών σκαφών

Κοινωνία 27/11/2014 20:13
Να υποβάλουν νέα αίτηση οι κάτοχοι μικρών σκαφών

Κατόπιν ερωτημάτων που τέθηκαν από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης προς την Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που είναι αρμόδια για την εφαρμογή του προγράμματος “Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα”, αναφορικά με την εξαίρεση πολιτών εν δυνάμει δικαιούχων του προγράμματος- οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, ανακοινώνονται τα εξής:

Σε ηλεκτρονική επικοινωνία της ΟΔΕ με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, συστήθηκε στους πολίτες που είναι κάτοχοι μικρών σκαφών και οι οποίοι, εξαιρούνται από το πρόγραμμα αποκλειστικά για τον λόγο αυτόν, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, ακόμη και απορριπτική, με την επισήμανση ότι μετά την ολοκλήρωση επαλήθευσης και ελέγχου όλων των δηλούμενων στοιχείων και την ενδεχόμενη οριστική απόρριψή τους, μπορούν να καταθέσουν ένσταση επί των οριστικών πινάκων.

Κατά συνέπεια, όσοι πολίτες προσέγγισαν την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου την τελευταία εβδομάδα και ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα “Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα”, με την αιτιολογία και μόνο ότι είναι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, καλούνται να προσέλθουν εκ νέου στα Γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι αρμόδιοι υπάλληλοι να τους συνδράμουν στην υποβολή της σχετικής αίτησης.

Ήδη ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης έχει απευθύνει εγγράφως σχετικό ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο και αναμένεται απάντηση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι, που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης που στεγάζεται στον 1ο όροφο του δημοτικού κτηρίου στη συμβολή των οδών Κ. Μαρούλη & Μαυρομουστάκη 9 (κτήριο ΚΑΠΗ). Πληροφορίες παρέχονται και από τον πενταψήφιο αριθμό 15105 (Γραμμή ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας).