Επικαιρότητα

Νέα νίκη για τον Α.Ο.Ερμούπολης

Αθλητισμός 27/11/2014 11:11
Νέα νίκη για τον Α.Ο.Ερμούπολης

Ένα πάρα πολύ όμορφο και συναρπαστικό παιχνίδι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την Τετάρτη το απόγευμα οι περίπου 160 φίλαθλοι των ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ και Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας» για το παιδικό πρωτάθλημα μπάσκετ Κυκλάδων.

Η αναμέτρηση «βρήκε» νικήτρια την τυπικά φιλοξενούμενη με 56-75, διότι παρουσιάστηκε πιο «έτοιμη» και πιο αποφασιστική στις κρίσιμες στιγμές.

Στο πρώτο 10λεπτο (σκορ 12-12), η παίδες του Μιχάλη Μανανά «μπήκαν» πιο δυνατά στον αγώνα και έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους περσινούς πρωταθλητές Κυκλάδων. Η λήξη του 10λέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 12-12, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και «βρήκαν» λύσεις στο παιχνίδι τους.

Στο δεύτερο 10λεπτο (σκορ 14-19) και οι δύο αντίπαλοι ξεχείλιζαν από πάθος, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Οι γηπεδούχου προσπάθησαν να «μιλήσουν» με το καλάθι κυρίως μέσα στην ρακέτα, όπου φάνηκε να υπερτερούν σε δύναμη και σκοράρισμα, ενώ οι παίδες του Ανδρέα Μαύρου έδειξαν ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια και ήταν πιο δυνατοί στις εκεί μονομαχίες τους.

Το τρίτο 10λεπτο (σκορ 12-19) έμοιαζε αρκετά με το προηγούμενο περίπου ως τα μέσα του, όταν ο ΑΡΗΣ είχε την ατυχία να χρεωθεί με 5ο φάουλ ο Παχής και να τεθεί ουσιαστικά εκτός αγώνα ο Ξένος με πολλαπλές κράμπες. Οι γηπεδούχοι έχασαν τότε τους βασικούς περιφερειακούς τους παίκτες κι έμειναν να «παλεύουν» οι Φωστέρης και Νικολακόπουλος κάτω από το καλάθι και οι Κωστόπουλος, Καπέλλας από την περιφέρεια. Από την άλλη, ο Πολίτης έμοιαζε ασταμάτητος και ασυναγώνιστος στο ένας εναντίον ενός με άξιους συμπαραστάτες τους Τάκο και Κρεατσούλα Αν. Ο Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ τέλειωσε το τρίτο 10λεπτο προηγούμενος με 38-50 και έδειχνε να «χαμογελά» πια με την νίκη.

Το τέταρτο 10λεπτο (σκορ 18-25) ξεκίνησε βρίσκοντας τον ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ να «μετρά» απανωτά λάθη στην επαναφορά της μπάλας και στις μεταβιβάσεις, ευκαιρίες που δεν άφησαν χαμένες οι αντίπαλοί τους, ώστε να μεγαλώνουν την διαφορά. Ο Μιχάλης Μανανάς και ο Ανδρέας Μαύρος κάπου εκεί έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες, που είχαν στην διάθεσή τους, να αγωνιστούν.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν η παρουσία στα τελευταία λεπτά του προερχόμενου από το τμήμα mini του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ περιφερειακού Μάνη Άγγ., ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία «κοιτώντας» στα μάτια τους μεγαλύτερους αντιπάλους του και μάλιστα ευστόχησε και σε σουτ 3 πόντων.

Καλή η διαιτησία των Μαρουδιά Ιάκ. και Καλπακίδου Π.

Τα 10λεπτα: 12-12, 14-19, 12-19, 18-25.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Μανανάς Μ.): Μάνης Άγγ. 3 π., Φαρμάκης Κ., Κωστόπουλος Δ. 7 π., Καπέλλας Ι. 2 π., Ξένος Οδ. (αρχ.) 8 π., Παχής Γ. 10 π., Ξαγοράρης Ι. 4 π., Λειβαδίτης Αθ., Τάνταλος Απ., Φωστέρης Δ. 20 π., Μαρινάκης Ν., Νικολακόπουλος Αρ. 2 π.

Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Μαύρος Ανδρ.): Κρεατσούλας Χρ., Τάκος Δ. 12 π., Σαβρακίδης Β. 18 π., Πολίτης Ευάγγ. 20 π., Αρμακόλας Γ., Τσιώλης Π. Ρ., Λημναίος Αιμ., Κρεατσούλας Αν. 16 π., Μιμόγλου Γ. 9 π., Πανούσης Δ., Αλεξανδρής Π., Αρακάς Ηλ.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε όλα τα καλάθια του αγώνα σε ένα βίντεο που ετοίμασε το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ: