Επικαιρότητα

"Πρόσβαση" και νοσοκομείο Σύρου

Κοινωνία 26/11/2014 20:23
"Πρόσβαση" και νοσοκομείο Σύρου

"Πρόσβαση" ονομάζεται ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων του νοσοκομείου Σύρου, ο οποίος πραγματοποίησε και την 1η γενική του συνέλευση σήμερα το απόγευμα, στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Παρόντες ο Καθολικός Επίσκοπος, π. Πέτρος Στεφάνου, καθώς και ο π. Κωνσταντίνος Κοντός εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ.κ. Δωροθέου Β'.

Επίσης, στην πρώτη αυτή συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Σύρου, Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Παγίδας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, κ. Μεσσάρης, Σύλλογοι και φορείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Σύρου ανέλυσε τους όρους του υπό συζήτηση καταστατικού, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την οικονομική και κοινωνική στήριξη του νοσοκομείου Σύρου, αλλά και των ασθενών αυτού.

Σοβαρή ένσταση κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Νίκος Παγίδας ο οποίος ανέφερε ότι στο καταστατικό θα πρέπει να αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ο δημόσιος χαρακτήρας, κάτι που θα πρέπει να είναι πάγια απαίτηση τόσο του συγκεκριμένου Συλλόγου, αλλά και των φορέων και των κατοίκων της Σύρου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης βγήκε και η πρώτη 5μελης προσωρινή διοικούσα, η οποία θα επεξεργαστεί το κείμενο του καταστατικού, αλλά και τις τυχόν προτάσεις που θα κατατεθούν.

Για το ιστορικό του θέματος, ο συγκεκριμένος Σύλλογος, ξεκινά τα πρώτα του βήματα, έπειτα από τη σύγκλιση φορέων που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Αύγουστο και η οποία είχε ως θέμα τον κίνδυνο κατάρρευσης του νοσοκομείου Σύρου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και λόγω της υποστελέχωσης. Μάλιστα, η πρόταση για τη σύσταση του Συλλόγου ήταν του Μητροπολίτη Σύρου, κ.κ. Δωροθέου Β'.