Επικαιρότητα

Δεν απεργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου

Κοινωνία 26/11/2014 13:19
Δεν απεργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου

Ανοιχτά θα είναι αύριο όλα τα εμπορικά καταστήματα της Σύρου, ακόμη και την ώρα της απεργιακής κινητοποίησης των Σωματείων του νησιού.

Αυτό το γεγονός έχει δημιουργήσει ποικίλα σχόλια ακόμη και από μερίδα των εμπόρων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα έπρεπε να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις, με τα δεδομένο ότι και ο κλάδος τους στηρίζεται από το αγοραστικό κοινό, το οποίο έχει δεχθεί βαρύ οικονομικό πλήγμα, αλλά και ότι οι ίδιοι βάλλονται από τη γενικότερη κρίση.

Μάλιστα, οι ίδιοι επιχειρηματίες τονίζουν ότι τουλάχιστον θα ήταν πρέπον τα καταστήματα να κλείσουν την ώρα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Αλεξανδρίδης, δήλωσε στο syrostoday.gr, ότι ο Σύλλογος ενημερώθηκε από τη ΓΣΕΕ μόλις σήμερα για την απεργία, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να πάρουν μία απόφαση εντός λίγων ωρών, προσθέτοντας επίσης ότι είναι δύσκολο να πάρεις μία απόφαση να κλείσουν οι επιχειρήσεις, λόγω του ότι υπάρχουν και καταστήματα με ευπαθή προϊόντα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξανδρίδης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί στη Σύρο.