Επικαιρότητα

Νεκρώνουν θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές

Κοινωνία 26/11/2014 11:02
Νεκρώνουν θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές

Χωρίς συγκοινωνία, αεροπορική και θαλάσσια, θα μείνουν αύριο τα νησιά, καθώς δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων και οι πτήσεις των αεροπλάνων λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

 Η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της 27ης Νοεμβρίου και άρα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια. Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης ενώ θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Το μόνο πλοίο που θα εκτελέσει το δρομολόγιο Σύρο-Πειραιά, θα είναι το «Νήσος Μύκονος», που θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Σύρου στις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα εκτελέσει το δρομολόγιο λόγω του ότι είναι επιδοτούμενο από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί "σθεναρά κάθε συνάδελφο που διώκεται για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία", ενώ απαιτεί "την τελική κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων, με τις οποίες επιδιώκεται η φίμωση της φωνής των Ελλήνων ναυτικών".

Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Παράλληλα, η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του δικτύου της (34), την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014.

Παραλύει ο δημόσιος τομέας

Ακόμη, στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), αλλά και οι νοσοκομειακοί. Ειδικότερα, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ως αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών και την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Με σύνθημα και όραμα ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας, τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς να απέχουν της εργασίας τους.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα συμβάλουν σε μια κοινή προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα έχει, όμως, ως επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο.