Επικαιρότητα

Τεράστια νίκη στο ντέρμπι ο Φοίνικας ΟΝΕΧ

Αθλητισμός 15/10/2021 21:18
Τεράστια νίκη στο ντέρμπι ο Φοίνικας ΟΝΕΧ


Μηνύματα εν όψει της συνέχειας έστειλε ο Φοίνικας Σύρου ONEX που επικράτησε με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στην πρεμιέρα της Volley League.

Για τον Φοίνικα Σύρου εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο πασαδόρος Ιερεθουέλο αλλά και ο Μιχάλοβιτς στη διαγώνιο. Πολλές λύσεις πρόσφεραν και ο Τζούριτς με τον Κόστα στο κέντρο. Για την ομάδα του Μπερτίνι δεν αγωνίστηκε ο Στερν.

Ο ΠΑΟΚ είχε νεκρά σημεία στην απόδοσή του. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που δεν αγωνίστηκε ο Πετρέας και ο Κουμεντάκης, κορυφαίος σε απόδοση παίκτης ήταν ο Ούντρις. Απειλητικός από την γραμμή του σερβίς ήταν και ο Κουκλίνσκι αλλά ο «δικέφαλος» πήρε ελάχιστα πράγματα από το κέντρο του με Μπράουν - Γάτση και στη συνέχεια Τακουρίδη. 

Ο Φοίνικας Σύρου αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Μίλωνα εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει μία ακόμη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Κηφισιά. 

Ο Φοίνικας ξεκίνησε με τους Ιερεθουέλο στην πάσα, Μιχάλοβιτς στη διαγώνιο, Τζούριτς - Κόστα στο κέντρο, Φράγκο - Παπαδόπουλο στα άκρα και τον Καρασαββίδη λίμπερο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Ουόλς στην πάσα, Ούντρις στη διαγώνιο, Σωτηρίου - Κουκλίνσκι στα άκρα, Μπράουν - Γάτση στο κέντρο και λίμπερο τον Κοκκινάκη. Με τον Τζούριτς στο σερβίς και μπλοκ του Κόστα πάνω στον Σωτηρίου οι Συριανοί πήραν προβάδισμα δύο πόντων (6-4) το οποίο εξανεμίστηκε γρήγορα μετά από χαμένη επίθεση του Μιχάλοβιτς. 

Με πρώτο χρόνο του Τζούριτς και παράβαση στο φιλέ του Ούντρις η ομάδα της Σύρου προηγήθηκε με 14-9 στο πρώτο σετ μετά από άσο του Ιερεθουέλο. Δύο σερί πόντοι του Γιούντρις έδωσαν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να μειώσει με τους Συριανούς να χτίζουν πάλι διαφορά (19-13) με άσο του Μιχάλοβιτς. Με τα καλά σερβίς του Κουκλίνσκι ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 22-21 με επίθεση του Ούντρις με τον Μιχάλοβιτς να δίνει τέλος στο σερί. Με πρώτο χρόνο του Τζούριτς ο Φοίνικας έφτασε στο σετ μπολ (24-22) με τον Μιχάλοβιτς να τελειώνει το σετ για την ομάδα του Φλάβιο Μπερτίνι.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με δύο πόντους (3-5) με ξεκίνημα του δεύτερου σετ με τα καλά σερβίς του Κουκλίνσκι. Με μπλοκ του Κόστα ο Φοίνικας ισοφάρισε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για αρκετούς πόντους, με τα λάθη να είναι πολλά ιδιαίτερα από την γραμμή του σερβίς για τις δύο ομάδες.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε ξανά στο +2 (13-15) με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 15-15 με Φράγκο και Μιχάλοβιτς και να προσπερνούν (17-15) με μπλοκ του Κόστα και του Φράγκου. Μία λάθος επίθεση του Τακουρίδη έδωσε την ευκαιρία στον Φοίνικα να φτάσει στο 18-15 με τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλεί δεύτερο σερί τάιμ άουτ. Με επίθεση του Ιερεθουέλο και λάθος του Ούντρις οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 22-16 και τελείωσαν το σετ με 25-17 με άσο του Ιερεθουέλο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ξεκίνημα του τρίτου σετ (3-5) με άσο του Σωτηρίου. Με νέο άσο του Γουόλς η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 5-8 με τον Φλάβιο Μπερτίνι να καλεί τάιμ άουτ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο +4 (7-11) μετά από παράβαση του Παπαδόπουλου στο φιλέ. 

Με επίθεση του Κουκλίνσκι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 10-15 με τον Φοίνικα να μειώνει σε 12-15 με μπλοκ του Τζούριτς. Οι φιλοξενούμενοι με πιεστικό σερβίς κατάφερε να διατηρήσουν τη διαφορά και μείωσαν σε 2-1 (20-25) μετά από λάθος του Ιερεθουέλο.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ αποβλήθηκε ο Θάνος Τερζής με τον Γιάννη Καλμαζίδη να μην έχει επιλογή του δεύτερου πασαδόρου. Με άσο του Ιερεθουέλο και πρώτο χρόνο του Τζούριτς ο Φοίνικας πήρε διαφορά φτάνοντας στο 5-2. Ο Φοίνικας Σύρου με άσο του Τζούριτς έφτασε στο 8-3 με τον ΠΑΟΚ να απαντά με τον Κουκλίνσκι.

Με άσο του Κόστα οι Συριανοί έφτασαν στο 13-6 με τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλεί τάιμ άουτ. Με πρώτο χρόνο του Τζούριτς η γηπεδούχος ομάδα έφτασε στο 14-6 με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 14-8 με δύο σερί λάθη από Τζούριτς και Μιχάλοβιτς. Με άσο του Ιερεθουέλο ο Φοίνικας έφτασε στο double score (16-8) έχοντας τον πλήρη έλεγχο του σετ. 

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει με τον Φοίνικα να φτάνει στο 24-17 με τον Μιχάλοβιτς. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο σετ και το ματς μετά το χαμένο σερβίς του Φράγκου με τον Τζούριτς να τελειώνει το ματς με πρώτο χρόνο.

Τα σετ 3-1 (25-23, 25-17, 20-25, 25-18)

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Φούλβιο Μπερτίνι): Μιτσάλοβιτς 19 (16/27 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ιερεζουέλο 11 (6/7 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Κόστα 11 (8/11 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τζούριτς 13 (10/14 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φράγκος 9 (6/19 επ., 3 μπλοκ, 65% υπ. - 41% άριστες), Παπαδόπουλος 2 (2/4 επ., 64% υπ. - 36% άριστες) / Καρασαββίδης (λ, 64% υπ. - 44% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Παπαλεξίου.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 8 (4/4 επ., 4 μπλοκ), Γουαλς 4 (2/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σωτηρίου 4 (2/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 58% υπ. - 25% άριστες), Γάτσης 1 (1/3 επ.), Κουκλίνσκι 10 (8/13 επ., 2 άσσοι, 45% υπ. - 36% άριστες), Ούντρις 23 (23/33 επ.) / Κοκκινάκης (λ, 59% υπ. - 29% άριστες), Τζιουμάκας, Τερζής, Τακουρίδης 3 (2/5 επ., 1 άσσος.).

«Είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ»

Χαρούμενος από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ αλλά και την ζωή του στην Σύρο είναι ο Δημήτρης Τζούριτς.

Δείτε τα όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην Δημόσια τηλεόραση και το Νίκο Λιώλη.

«Όλοι ξέρουμε πως είναι σύστημα του φετινού πρωταθλήματος. Ήταν σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μου. Πήραμε τους 3 βαθμούς που θέλαμε και συνεχίζουμε. Θα είναι φέτος ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από 4-5 ομάδες που θα παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Νομίζω για το Ελληνικό βόλεϊ αυτό είναι ότι καλύτερο»

Για την επιστροφή του στο Ελληνικό πρωτάθλημα τόνισε:«Αυτό που ήθελα να πω είναι πως είναι ιδιαίτερη μέρα για μένα η σημερινή. Βρέθηκα αντίπαλος με έναν άνθρωπο που άλλαξε πολλά προς το καλύτερο και αναφέρομαι στον Γιάννη Καλμαζίδη»

Για τους ανθρώπους του Φοίνικα και την ζωή του στο νησί της Σύρου τόνισε: Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και όλους τους ανθρώπους της ONEX που είναι δίπλα μας και μας βοηθάνε. Είναι μικρή κοινωνία και είμαστε σαν μια οικογένεια. Όλα καλά στο νησί»

Για το αν οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας κουράσουν τους αθλητές, ο έμπειρος κεντρικός είπε: «Είμαστε έμπειροι για να το αντιμετωπίσουμε.Δεν είναι πρώτη φορά πουτο κάνουμε. Θα είμαστε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις να είμαστε ανταγωνιστικοί»

sdna.gr