Επικαιρότητα

Σύρος: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στελέχωση του νοσοκομείου

Υγεία 16/09/2021 10:52
Σύρος: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στελέχωση του νοσοκομείου

Υπέρ της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Σύρου, δήλωσαν χθες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα και μετά από εισήγηση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο υιοθετούνται τα αιτήματα του Συλλόγου των εργαζομένων της υγειονομικής μονάδας για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (10 νοσηλευτών, 4 υπαλλήλων για την Τεχνική και Διοικητική Υπηρεσία, 1 Ιατρό Δ/ντη Εντατικολόγο και 4 Ιατρών Διαφόρων Ειδικοτήτων), καθώς επίσης και να σταματήσει η μετακίνηση προσωπικού από το νοσοκομείο του νησιού προς άλλες μονάδες.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στο ψήφισμά του δεν υιοθέτησε το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Σύρου, περί άρσης της αναστολής των εργαζομένων που τέθηκαν εκτός εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού τους.

Ο Δήμαρχος σημείωσε μεταξύ άλλων, "ότι το προσωπικό εδώ και 1,5 χρόνο έχουν υπερβεί εαυτόν και για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να μείνουμε στα ευχολόγια, αλλά εμπράκτως να σταθούμε δίπλα τους. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν επιτρέπεται να συμπληρώνουμε τα κενά με αποσπάσεις ιατρών και προσωπικού, αλλά με διορισμούς".

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Μαραγκός τάχθηκε υπέρ της στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σημειώνοντας ότι η παράταξή του τάσσεται κατά της άρσης της αναστολής του προσωπικού, καθώς όπως είπε, ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικό μέτρο για την προστασία των πολιτών.

Ο επικεφαλής της "Λαικής Συσπείρωσης", Νίκος Καίλης στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο εμβολιασμός και οι μάσκες σίγουρα είναι μέτρα προστασίας, αλλά δεν είναι πανάκια και δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως ένα μέτρο τιμωρίας. Οι παλινωδίες οι οποίες έχουν υπάρξει όλο αυτό το διάστημα με τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, έχουν δημιουργήσει πολλές ανασφάλειες όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

"Τασσόμαστε υπέρ της ανακοίνωσης του Συλλόγου του νοσοκομείου τόσο για την στελέχωση του, όσο και για την άρση αναστολής των εργαζομένων", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καίλης.