Γνώμες

"Η μάστιγα της άναρχης στάθμευσης. Φτάνει πια"

Γνώμες 26/07/2021 07:48
"Η μάστιγα της άναρχης στάθμευσης. Φτάνει πια"

Το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης έχει πλέον καταστεί δραματικό. Οι τοπικοί άρχοντες μας ανακοινώνουν ότι είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφοριακής αγωγής των οδηγών, και ότι παράλληλα η αστυνόμευση είναι το τελευταίο επιθυμητό μέτρο.Μα ας μη γελιόμαστε! Χωρίς δραστικά μέτρα όπως απαγορευτικά κολωνάκια και αστυνόμευση που θα συνοδεύεται από τσουχτερά πρόστιμα δεν πρόκειται να υπάρξει καλυτέρευση. Αν περιμένουμε από την φιλοτιμία και την οδική συνείδηση των πολιτών αυτή η μάστιγα θα διαιωνίζεται επ’ άπειρον.

Πας για καφέ στην Ερμούπολη, το στολίδι των Κυκλάδων, και εκεί που απολαμβάνεις το ποτό σου έρχεται ο «έξυπνος» και παρκάρει το μηχανάκι του μπροστά σου. Γιατί ρε φίλε ; Τι σου έκανα που αντί να έχω θέα το όμορφο λιμάνι μας να βλέπω το δίκυκλό σου; Ασε τον ανεγκέφαλο που ενώ μιλάς μια χαρά, περνάει και με την πειραγμένη εξάτμιση του σου διαλύει την συζήτηση, τα αυτιά και γενικά την διάθεση.

Στην Βάρη είναι αδιανόητο να δίνεται σε κάποιον η δυνατότητα να παρκάρει στην κεντρική οδό που οδηγεί στην παραλία. Τα υφιστάμενα κωλονάκια δεν αποτρέπουν κανένα. Μερικοί αν μπορούσαν θα ήθελαν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους μέσα στο μαγαζί ! Αφού λοιπόν δεν υπάρχει συνείδηση μοιραία απαιτείται ποινή.

Άσε πια τις Αγκαθωπές που έτσι και φρακάρει ο δρόμος επειδή κάποιος ανόητος πάρκαρε όπου τον βόλευε η κατάσταση είναι απελπιστική!

Λύσεις βέβαια υπάρχουν. Στην Αζόλιμνο για παράδειγμα. Πριν λίγο διάστημα επικρατούσε το απόλυτο χάος. Με την παράλληλη όμως επέμβαση του δραστήριου Γιάννη Μαραγκού, προέδρου του τοπικού συμβουλίου του Μάννα, των επιχειρηματιών και του λιμενικού ταμείου τοποθετήθηκαν κολωνάκια όχι μόνο για το «θεαθήναι» αλλά που δεν σου επιτρέπουν εκ των πραγμάτων να παρκάρεις. Άμεσα η κατάσταση άλλαξε άρδην και τώρα πλέον η παραλία έχει πάρει μια ανθρώπινη και φιλική προς το περιβάλλον όψη.