Ανακοινώσεις

ENLEFKO στη Βάρη: Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός

05/07/2021 13:56
ENLEFKO στη Βάρη: Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός

Ένα νέο σημείο αναφοράς στον γαστρονομικό χάρτη της Σύρου ήρθε να προστεθεί στην εξαίρετη τοπική κουζίνα του νησιού. Φεύγοντας από την Αρχοντική Ερμούπολη με τον επιβλητικό χαρακτήρα, κατευθύνσου νότια προς τα μαγευτικά χωριά της Σύρου με τις υπέροχες παραλίες και τα επιβλητικά κτίρια.

Πρώτη σου στάση το γραφικό χωριό της Βάρης, ένα από τα μεγαλύτερα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, σε απόσταση περίπου οχτώ χλμ από την πόλη. Η παραλία απέχει μόλις ένα χλμ από τον οικισμό, όπου μπορείς να φτάσεις με αυτοκίνητο, μηχανή ή με λεωφορείο.

Η αμμουδερή παραλία της και τα ρηχά νερά της προσκαλούν τον επισκέπτη να δοκιμάσει μια ξέγνοιαστη, δροσιστική εμπειρία. Ο εντυπωσιακός όρμος που φιλοξενεί την οργανωμένη παραλία τον αφήνει να φανταστεί τη συνέχεια της ακτογραμμής που σχηματίζει τις εξίσου όμορφες παραλίες Αχλάδι, Φάμπρικα, Εμπατή και Σαντορινιούς.

Σε αυτό το μαγευτικό τοπίο, ακριβώς πάνω στην αμμώδη παραλία, κτίστηκε το πρώτο καφενείο το 1958, το «Καφέ - Οινομαγειρίον: Το Γιωσηφάκι του Γεωρ. Σαργολόγου», όπως το περιγράφει μια εξαίσια λαϊκή επιγραφή εκείνης της εποχής. Μετά από εξήντα τρία αδιάλειπτα χρόνια λειτουργίας, το καταπληκτικό αυτό κτίσμα ανακαινίστηκε πλήρως, εκσυγχρονίστηκε και άνοιξε τις πόρτες του ξανά στο κοινό τον Ιούνιο του 2021, υπό νέα διεύθυνση.

Μπροστά μας, κυρίες και κύριοι, παρουσιάζεται το ολοκαίνουργιο και αστραφτερό ENLEFKO!

Από την πρώτη ματιά θα σε κερδίσει η πανέμορφη αυλή του με την απέραντη και αδιάκοπη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, ως μία άλλη όαση δροσιάς στον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Οι προφυλάξεις και τα μέτρα ασφαλείας έναντι της πανδημίας τηρούνται στο ακέραιο και σου δημιουργείται μία αίσθηση απόλυτης ασφάλειας για σένα και τους δικούς σου!

Μετά το μπάνιο σου, λοιπόν, στα γαλαζοπράσινα νερά, απόλαυσε το μεσημεράκι μια προσεγμένη και εκλεπτυσμένη συλλογή ετικετών κρασιού, μπύρας, τσίπουρου και ούζου, συνοδεία λαχταριστών μεζέδων.

Ξεκίνα με ολόφρεσκα χόρτα εποχής και έναν εξαίρετο ντάκο στημένο σε μορφή τούρτας ή μία σαλάτα με ποικιλία πρασινάδας, μανούρι ψητό, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ που θα σε προετοιμάσει κατάλληλα για αυτά που ακολουθούν!

Αν είσαι λάτρης των θαλασσινών δοκίμασε οπωσδήποτε το ωραιότερο χταπόδι λαδορίγανη που έχεις γευτεί, μύδια και γαρίδες σαγανάκι που συγκλονίζουν, τον ευφάνταστο χειροποίητο μπακαλιάρο παστουρμά και τον ολόφρεσκο γαύρο μαρινάτο με φρέσκια ντομάτα και γαρύφαλλο! Συνέχισε το μακροβούτι σου με εύγεστα καλαμαράκια, αθερίνα, γαύρο και κουτσομούρα, με τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά και εντυπωσιακά μύδια αχνιστά!

Αν είσαι φίλος του κρέατος θα εντυπωσιαστείς από το ντόπιο, παραδοσιακό Συριανό λουκάνικο με μάραθο, τα κεφτεδάκια που σε ταξιδεύουν στα παιδικά σου χρόνια και τα κοψίδια πανσέτας που λιώνουν στο στόμα σου.

Πρόσθεσε τα χορτοφαγικά πιάτα που ενθουσιάζουν, όπως τις φρέσκιες, κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, τα τραγανά τσιπς κολοκυθιού, την πάντα επίκαιρη φάβα Σαντορίνης και την ποικιλία μανιταριών με αρωματικό λάδι τρούφας και η ικανοποίηση στον ουρανίσκο σου θα χτυπήσει «κόκκινο».

Όσο πλησιάζει το ηλιοβασίλεμα και σουρουπώνει και, η διάθεση για χαλάρωση γίνεται εντονότερη, τη θέση των παραδοσιακών ελληνικών μεζέδων παίρνουν πιο ευφάνταστα πιάτα, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Τα θαλασσινά παίρνουν πλέον τη μορφή κριθαρώτου, ριζότου και ισπανικής παέγιας, οι ψητές γαρίδες ξεχωρίζουν και το πιάτο - ορόσημο του ENLEFKO σε καλεί για να σου διεγείρει επικίνδυνα τους γευστικούς σου κάλυκες:

Ολόφρεσκο φιλέτο τόνου, συνοδεία ποικιλίας βραστών λαχανικών, λουσμένων με το πιο ντελικάτο λαδολέμονο, θα σου μετατρέψει τις διακοπές σου στη Σύρο αξέχαστες για μια ζωή!

Σαργοί, φαγκριά, λιθρίνια, μπαρμπούνια, ροφοί, σφυρίδες, μελανούρια και αστακοί, όλα Κυκλαδίτικα και φρεσκοαλιευμένα, έρχονται να ολοκληρώσουν την εντυπωσιακή γευστική παλέτα που σου προσφέρει η κουζίνα του ENLEFKO.

Όπου κι αν είσαι στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων, ότι κι αν κάνεις, μία στάση στο ENLEFKO στην παραλία της Βάρης είναι το φετινό must της γαστρονομίας του νησιού.

Μην το χάσεις!

 

ΕΝ ΛΕΥΚΩ
Διεύθυνση:
Παραλία Βάρης, Σύρος
Τηλ. Κρατήσεων: +30 22810 63331
Ωράριο Λειτουργίας Κουζίνας: Καθημερινά, 11:00 – 00:00
FB: Enlefko Seaside Restaurant