Επικαιρότητα

Επιστολή 38 δημοτών για την όχληση που δημιουργούν οι φοιτητές

Κοινωνία 31/10/2014 13:25
Επιστολή 38 δημοτών για την όχληση που δημιουργούν οι φοιτητές

Επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την όχληση που δημιουργούν οι φοιτητές στο χώρο του Πανεπιστημίου, απέστειλαν 38 δημότες, οι οποίοι μέσω αυτής ζητούν να συζητηθεί το θέμα που εδώ και πολλές εβδομάδες βρίσκεται στη δημοσιότητα.

Οι δημότες, κάνουν λόγο για αντικοινωνική ηχορρύπανση, η οποία επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση και η οποία αφενός απειλεί, όπως σημειώνουν, τη δημόσια υγεία και αφετέρου αποκλείει τους δημότες από τη χρήση των κατοικιών τους.

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η κοινωνία θέλει το Πανεπιστήμιο στο νησί, αλλά ενταγμένο στην τοπική κοινωνία, συμμορφούμενο με τους ελάχιστους κανόνες της κοινωνίας αυτής. «Αυτό που δε θέλουμε είναι ένα Πανεπιστήμιο κανιβάλων, που συμπεριφέρονται σα να ζουν μόνοι τους σε αυτή την πόλη, ένα Πανεπιστήμιο που μόνο όχληση προκαλεί, ένα Πανεπιστήμιο που εν τέλει δεν παράγει κανενός είδους πολιτισμού», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι πολίτες στην επιστολή τους.

Επισπλέον καταθέτουν και μία σειρά προτάσεων, όπως μεταξύ άλλων το κλείσιμο των εγκαταστάσεων μετά το πέρας των μαθημάτων και τοποθέτηση φύλακα, ειδική και αιτιολογημενη απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο χώρο του Πανεπιστημίου, άμεση εκκένωση του χώρου που παράνομα λειτουργεί ως κυλικείο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενημέρωση του Εισαγγελέα Υπηρεσίας κάθε φορά που πραγματοποιείται εκδήλωση μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.