Επικαιρότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών στο δημοτικό συμβούλιο

Κοινωνία 31/10/2014 10:12
Παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών στο δημοτικό συμβούλιο

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα ο φοιτητικός σύλλογος Σύρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η διαμαρτυρία θα γίνει στο πλαίσιο του θέματος που προέκυψε με το διήμερο φεστιβάλ στο Πανεπιστήμιο, αλλά και για τη θέση που κράτησε ο Δήμαρχος στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η σχετική ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου

«Την Δευτέρα 20/10, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης έθεσε με αφορμή την όχληση από το φεστιβάλ της μουσικής ομάδας του Τμήματος θέμα για αστυνομική και εισαγγελική παρέμβαση στο Πανεπιστήμιο καθώς και για το αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο του Φοιτητικού Συλλόγου. Όπως τονίσαμε και στην ανακοίνωση μας, πιστεύουμε πως οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες και σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και τον περιορισμό των φοιτητών και των δραστηριοτήτων τους, αποκρύπτοντας τα ουσιαστικά προβλήματα (όπως η έλλειψη χώρων για το Πανεπιστήμιο), πολιτική απόλυτα συνυφασμένη με αυτή της κυβέρνησης.


Έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου, καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις και ομάδες του νησιού σε μαζική παράσταση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

Φοιτητικός Σύλλογος ΤΜΣΠΣ».